Μουσική προπαιδεία με βιολί

  Αρχική / Μάθημα

για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών

 

Πρόκειται για ομαδικό μάθημα που γίνεται μία φορά την εβδομάδα, διαρκεί μία ώρα και προετοιμάζει τον προσχολικό μαθητή για όλες τις σχολές οργάνων.

Η μέθοδος που εφαρμόζεται είναι αυτή των Colourstrings, η οποία αποτελεί εφαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος Kodály στην οικογένεια των εγχόρδων τοξοτών οργάνων (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο). Ο κύκλος των μαθημάτων είναι συνήθως –ανάλογα με την ηλικία και την πρόοδο του μαθητή– διετής.

Με παιχνίδι και φαντασία, οι μικροί μουσικοί εκπαιδεύονται κατά τρόπον ώστε να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη μουσική προσωπικότητα. Τα παιδιά ενθαρρύνονται από την αρχή της φοίτησης όχι μόνο να εκτελούν, αλλά και να συνθέτουν μουσική, να αυτοσχεδιάζουν, να τραγουδούν, καθώς επίσης να γράφουν και να διαβάζουν τη μουσική σημειολογία. Όλα αυτά πραγματοποιούνται μέσα από μία παιδοκεντρική προσέγγιση, με χρώματα και εικόνες. Η μίμηση μπαίνει σε δεύτερο πλάνο, ενώ ενδυναμώνονται η κριτική σκέψη του μαθητή, η πρωτοβουλία, η ανάγκη κατανόησης και εμπέδωσης κάθε γνώσης και η συνεργασία για την παραγωγή ενός κοινού αποτελέσματος. Οι μαθητές του προγράμματος αποκτούν στέρεες μουσικές γνώσεις, αγάπη για τη μουσική, καθώς και την αυτοπεποίθηση να πραγματοποιήσουν τα μουσικά τους όνειρα. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών, ο μαθητής μπορεί να ενταχθεί στα ατομικά μαθήματα οποιουδήποτε οργάνου.

Διδάσκεται στο παράρτημα Θεσσαλονίκης. 
 

Μουσική προπαιδεία με βιολί