Ευάγγελος Κοκκόρης

Ευάγγελος Κοκκόρης

Ιστορία της Τέχνης | Ιστορία της Μουσικής | Ανώτερα θεωρητικά | Σύνθεση

Σπούδασε φλάουτο, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στην Αθήνα και τη Βενετία, όπου μελέτησε επίσης Ιστορία της Τέχνης. Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου, εκ των οποίων σημαντικότερες υπήρξαν οι συναυλίες που διοργανώθηκαν στην Παλαιά Βουλή στα πλαίσια των συνεδρίων της Εραλδικής και Γενεαλογικής Εταιρείας, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο Ιστορικό Βυζαντινολογικό Συνέδριο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών που διοργανώθηκε στη Χαλκίδα με τίτλο “Χρήμα και αγορά στην εποχή των Παλαιολόγων”, στο Μουσείο Μπενάκη για το Ελληνικό Ινστιτούτο της Βενετίας, στην Ισπανική Πρεσβεία, στο Μουσείο Ύδρας, στο Ίδρυμα Γουλανδρή - Χορν, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Chiesa Santa Maria del Giglio - San Marco της Βενετίας και φυσικά σε πολλούς συναυλιακούς χώρους, όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας κ.ά.

Έργα του για μικρά και μεγάλα σύνολα έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό από την Ελληνική Ραδιοφωνία, από τα σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, από το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής κ.ά. Επίσης έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Maggio Musicale Fiorentino, στο Laban Center του Λονδίνου, στην Τεργέστη, στην Αυστραλία και στη Λουιζιάνα των Η.Π.Α. Συνεργάστηκε με την όπερα της Βαστίλης στο παιδαγωγικό πρόγραμμα “δέκα μήνες σχολείο και όπερα” και με το Θέατρο Τέχνης στο ανέβασμα της επετειακής παράστασης “Happy End” των Μ. Μπρεχτ και K. Βάιλ.

Δίδαξε σε εκπαιδευτικά μουσικά ιδρύματα Θεωρητικά, Σύνθεση, Ιστορία και Μορφολογία της Μουσικής και Ιστορία της Τέχνης. Συμμετείχε σε πολλά ιστορικά συνέδρια και συνεργάστηκε με το Κέντρο Μελετών Ιονίου εμβαθύνοντας στις επιδράσεις που δέχτηκε ο Ελληνισμός από τη Δύση και την Ανατολή.

Είναι συγγραφέας της μελέτης “Η Μουσική και η Ιστορία της” και η εργογραφία του περιλαμβάνει δύο CDs και πολλές δημοσιεύσεις και άρθρα σε επιστημονικά έντυπα. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και του Κέντρου Μελετών Ιονίου.