Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου

Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου

30/03/2018

H Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου λαμβάνει χώρα την 88η ημέρα του έτους (όσα και τα πλήκτρα του πιάνου). Φέτος η ημέρα αυτή ήταν η 29η Μαρτίου. Σκοπός της ημέρας είναι η δημιουργία μιας κίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να αναδειχθεί το όργανο και η χαρά που δίνει το άκουσμα έργων για πιάνο σε ειδήμονες και μη.

Ήταν πράγματι μια χαρούμενη γιορτή για το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, που για πρώτη φορά διοργάνωσε τον εορτασμό της ημέρας αυτής με ρεσιτάλ δύο πολύ σημαντικών πιανιστών της νέας γενιάς, του Νικόλα Αναδολή και του Παναγιώτη Τροχόπουλου που έπαιξαν στο CFX, τη ναυαρχίδα των Grandpianos της Yamaha. 
Ήταν στην πραγματικότητα η πρεμιέρα για το CFX στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι δύο πιανίστες ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις τεράστιες δυνατότητες του οργάνου, μέσα από jazz και κλασικό ρεπερτόριο, προσέφεραν ανεπανάληπτες εμπειρίες ακρόασης στο κατάμεστο Nakas Cafe και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Η εκδήλωση περιελάμβανε πληροφορίες για τη συντήρηση, το χόρδισμα και τη μεταφορά του πιάνου από τους συνεργάτες μας Πάνο Τσίγκο και Νίκο Δημητροκάλλη καθώς και ενημέρωση για τις σπουδές από την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, έφορο της Σχολής Πιάνου του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Και του χρόνου!