Αποτελέσματα των ακροάσεων για την υποτροφία YMFE 2018 για κλαρινέτο

Αποτελέσματα των ακροάσεων για την υποτροφία YMFE 2018 για κλαρινέτο

23/01/2018

To Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 διεξήχθησαν στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας οι ακροάσεις για την υποτροφία της Yamaha Music Foundation of Europe για σπουδαστές κλαρινέτου, ηλικίας έως 25 ετών.
 
Ο Αντώνης Τσαχτάνης διεκδίκησε και απέσπασε ανάμεσα σε οκτώ υποψηφίους την υποτροφία αξίας 2.000 €, ερμηνεύοντας τα έργα:
Claude Debussy: Première rhapsodie & Edison Denisov: Sonata for Clarinet solo

Ο εικοσιενάχρονος Αντώνης Τσαχτάνης είναι σπουδαστής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας -κατεύθυνση κλαρινέτου- με καθηγητή τον Μίλτο Μουμουλίδη.

Την επιτροπή συγκρότησαν οι: 

Ευάγγελος Κοκκόρης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας

Αναστάσιος Συμεωνίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ

Βασίλης Μπράτος, σολίστ, καθηγητής κλαρινέτου στο Conservatoire Νational de Paris

Άγγελος Πολίτης, σολίστ, A' κλαρινέτο στην συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ

Νίκος Νικόπουλος, καθηγητής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, A'  φλάουτο στην Ορχήστρα της ΕΛΣ


Κατά το 29ο έτος του προγράμματος υποτροφιών YMFE θα δοθούν 45 υποτροφίες σε σπουδαστές πιάνου σε ανώτερα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα 31 ευρωπαϊκών χωρών.
Η Υamaha Music Foundation of Europe είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός,αφιερωμένος στην υποστήριξη των ταλαντούχων σπουδαστών μουσικής. Το πρόγραμμα υποτροφιών απευθύνεται σε σπουδαστές έως 25 ετών, που σπουδάζουν σε Ανώτερα Μουσικά Ιδρύματα ή Ωδεία. Στόχος της παροχής των υποτροφιών είναι η ενίσχυση των σπουδών κάθε υποτρόφου, ενώ κάθε χρόνο επιλέγεται διαφορετική κατηγορία μουσικών οργάνων.