Οι νέοι για τους Νέους, 30ός κύκλος συναυλιών Ρεσιτάλ άρπας Αθανασία Μάνου

Οι νέοι για τους Νέους, 30ός κύκλος συναυλιών Ρεσιτάλ άρπας Αθανασία Μάνου

05/05/2018

Διανύοντας τον 30ό κύκλο της, η σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους" αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής.
Η Αθανασία Μάνου γεννήθηκε στις Σέρρες. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών και μαθήματα άρπας σε ηλικία δώδεκα ετών. Πήρε το δίπλωμα άρπας με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο (τάξη Γωγώς Ξαγαρά- 2017)  από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια άρπας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καταξιωμένους αρπίστες όπως Μαρία Μπιλντέα, Ion Ivan Roncea, Jana Bouskova, Elisabeth Fontane Binoche, Anna Loro και Felice Pomeranz. Υπήρξε τακτικό μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ). Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Τον Ιούλιο του 2017 συμμετείχε στο summer camp της El Systema Europe που διεξήχθη στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 συνεχίζει τις σπουδές της στην άρπα (Master ΄s), στο Conservatorium  Maastricht της Ολλανδίας με την αρπίστα Anneleen Lenaerts.
Πρόγραμμα
Β. Britten: Suite for harp / G. Fauré: Impromptu / A. Roussel: Impromptu / L. Spohr: Fantasie for harp / H. Renie: Contemplation  


Σάββατο 05 ΜΑΪΟY 2018
ΩΡΑ 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 106 80 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210 3634000