Ρεσιτάλ κιθάρας Αντώνης Χατζηνικολάου

Ρεσιτάλ κιθάρας Αντώνης Χατζηνικολάου

04/05/2018

Ο διακεκριμένος καθηγητής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας Αντώνης Χατζηνικολάου παρουσιάζει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα με πρωτότυπα έργα και μεταγραφές για σόλο κιθάρα, ένα πρόγραμμα που διατρέχει τρεις αιώνες της μουσικής από το μπαρόκ μέχρι τον 20ό αιώνα.
Το "σκοτεινό" πρώτο μέρος του ρεσιτάλ ξεκινά με τη Σουίτα για λαούτο του S. L. Weiss, με κιθάρα της οποίας το κούρδισμα μιμείται το αναγεννησιακό λαούτο. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει έργα που συμπυκνώνουν την "παραδοσιακή" έννοια του κιθαριστικού ρεπερτορίου. 
O Aντώνης Χατζηνικολάου (Μmus - Dip RΑΜ), βραβευμένος σε διεθνείς διαγωνισμούς - Βραβείο Julian Bream κ.ά., θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς κιθαριστές της νέας γενιάς. Το 2013 κυκλοφόρησε από την NMC το άλμπουμ του με Άγγλους συνθέτες του 20ού αιώνα, με πρώτες εκτελέσεις έργων αφιερωμένων στον ίδιο και με εξαίρετες κριτικές. Τον Ιούνιο του 2018 είναι προσκεκλημένος για δεύτερη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ του Cleveland Ohio για ρεσιτάλ και master class. O A. Χατζηνικολάου είναι d'Addario Artist.
Πρόγραμμα
S. L. Weiss: Lute Suite SW 34 (μεταγραφή Α. Χατζηνικολάου) / B. Britten: Nocturnal op. 70 after John Dowland / N. Paganini: Grand sonata (μεταγραφή Α. Χατζηνικολάου) / F. M. Torroba: Castillos de España / E. Pujol: Trois morceaux espagnols


Παρασκευή 4 ΜΑΪΟY 2018
ΩΡΑ 20:30
TIMH EIΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 € - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 5 €
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 106 80 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210 3634000