Τα μουσικά συστήματα της Yamaha για drums και κιθάρα

Τα μουσικά συστήματα της Yamaha για drums και κιθάρα

13/09/2016

Χιλιάδες Έλληνες έχουν εκπαιδευτεί ή εκπαιδεύονται σε κάποιο από τα επιτυχημένα συστήματα αρμονίου ή μουσικής προπαιδείας της Yamaha.

Το Guitar Encounters & το Popular Music School για drums, βασισμένα στη βαθιά εκπαιδευτική φιλοσοφία και εμπειρία της Yamaha Music Foundation, είναι πρωτοποριακές εκπαιδευτικές μέθοδοι με συγκεκριμένη ύλη για rock, pop και όλα τα στυλ σύγχρονης μουσικής. Τα μαθήματα δίνουν την ευκαιρία σε όλους για γρήγορα μουσικά αποτελέσματα με χαμηλό κόστος.

Κεντρική ιδέα και στόχος του Μουσικού Εκπαιδευτικού Συστήματος Yamaha είναι να αφυπνίσει τις μουσικές ικανότητες από πολύ νωρίς, αρχικά με τη μορφή παιχνιδιού και να καλλιεργήσει τη μουσικότητα και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Βασίζεται σε τρεις άξονες:

Ολοκληρωμένη Μουσική Εκπαίδευση: Ένα σημαντικό σημείο στην απόλαυση της μουσικής είναι η κατανόηση των στοιχείων της στην ολότητά τους: 'Ακούω', 'Τραγουδώ', 'Παίζω', 'Διαβάζω', 'Συνθέτω'.

Εκπαίδευση προσαρμοσμένη στην ηλικία του μαθητή: Τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση στον κατάλληλο χρόνο, σύμφωνα με τη σωματική και ψυχολογική τους ανάπτυξη ώστε να απολαμβάνουν τη μουσική και να απορροφούν πλήρως τις μουσικές γνώσεις που τους παρέχονται.

Ομαδικό μάθημα: Τα παιδιά μπορούν να αντλήσουν μεγαλύτερη χαρά από τη μουσική, όταν μαθαίνουν μουσική μαζί με άλλα παιδιά. Επίσης, μέσω της μουσικής έχουν την ευκαιρία να κάνουν φίλους και να ενισχύσουν τις κοινωνικές δεξιότητές τους και την ικανότητα να συνεργάζονται.


Το Popular Music School διδάσκεται σε τμήμα δύο ή τριών μαθητών (ηλικία 7+) και στοχεύει στην ανάπτυξη συντονιστικών δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη της ικανότητας ανάγνωσης, στην κατάκτηση του ρυθμού καθώς και στην εκμάθηση σύγχρονου δημοφιλούς ρεπερτορίου. 
Τα μαθήματα στο Guitar Encounters γίνονται σε τμήμα τεσσάρων έως οκτώ μαθητών. Το σύστημα απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών, εφήβους, αλλά και ενήλικες και 
• δημιουργεί ενεργούς κιθαρίστες με καταπληκτικές ενορχηστρωτικές και αυτοσχεδιαστικές ικανότητες • βοηθά το μαθητή κατακτήσει ποικιλία από στυλ, να αποκτήσει πολύ καλό ρεπερτόριο, ισχυρή τεχνική, άριστη ικανότητα ανάγνωσης, γερή θεωρητική κατάρτιση.