Παλαιά μουσική

  Αρχική / Μάθημα
 
 
Η μουσική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ.

Στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας διδάσκονται:

  • Τσέμπαλο
  • Φλάουτο με ράμφος
  • Αναγεννησιακό λαούτο
  • Αναγεννησιακό τραγούδι
  • Μπάσο κοντίνουο
  • Συνοδεία φωνητικής μουσικής

Εβδομαδιαία χρονική διάρκεια ατομικού μαθήματος 40΄

Η Σχολή Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας εστιάζει στη μελέτη της παλαιάς μουσικής και των ιστορικών οργάνων καθώς και στην ιστορικά ενημερωμένη ερμηνεία. Το τμήμα περιλαμβάνει τις εξής κατευθύνσεις:

-          Τάξη φλάουτου με ράμφος

Στη διάρκεια των σπουδών ο μαθητής έρχεται σε επαφή με τα διαφορετικά είδη αναγεννησιακών και μπαρόκ οργάνων της οικογένειας του φλάουτου με ράμφος καθώς και με ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου από το Μεσαίωνα μέχρι και τον 21ο αιώνα. 

-          Σύνολο μπαρόκ μουσικής

Αφορά μουσικούς εγχόρδων, πνευστών και πληκτροφόρων που ενδιαφέρονται για το ρεπερτόριο του Μπαρόκ. Το σύνολο λειτουργεί με δύο τετράωρες συναντήσεις το μήνα.

-          Περιοδικό σεμινάριο παλαιάς μουσικής

Περιλαμβάνει πέντε διήμερες συναντήσεις το χρόνο και επικεντρώνεται στη μελέτη και την ερμηνεία της παλαιάς μουσικής. Σε κάθε διήμερο οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα για ατομικά μαθήματα, για μαθήματα μουσικής δωματίου καθώς και για επιμέρους θεωρητικά μαθήματα, παρουσιάσεις, διαλέξεις σχετικά με την ερμηνεία της παλαιάς μουσικής, τις πηγές και την ιστορία της. Απευθύνεται σε τραγουδιστές και σε σπουδαστές οργάνων όπως το φλάουτο, το όμποε, το βιολί, το τσέλο, το πιάνο και το τσέμπαλο.

 

 

 


Παλαιά μουσική Παλαιά μουσική