Ξεκλειδώνοντας τη μουσική δημιουργικότητα

  Αρχική / Μάθημα

Ο αυτοσχεδιασμός μπορεί είναι πολύ συχνά πηγή φόβου για τους σπουδαστές της κλασικής μουσικής. Επικρατεί η ιδέα ότι η δημιουργικότητα είναι σπάνια και ότι μόνο κάποιοι τυχεροί - επιλεγμένοι έχουν το φυσικό ταλέντο να κάνουν τέχνη, αλλά στην πραγματικότητα όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν μια έμφυτη δημιουργικότητα.

Σκοπός του μαθήματος είναι να απομυθοποιήσει τον φόβο για τον αυτοσχεδιασμό, μέσα από συλλογικά παιχνίδια και δραστηριότητες, μέσα από πειραματισμό, δοκιμές και αυτοπεριορισμούς στον τρόπο παιξίματος, ξεδιπλώνοντας έτσι την αδιαίρετη σχέση της ερμηνείας με τη σύνθεση.

Ένα μάθημα που απευθύνεται σε όλα τα όργανα, φυσικά και ηλεκτρικά, ή τη φωνή. Αρκεί ο σπουδαστής να έχει βασικές γνώσεις μουσικής. Μία δημιουργική συλλογική εμπειρία, στην οποία οι συμμετέχοντες συνεργάζονται αυτοσχεδιάζοντας και δημιουργούν τις δικές τους συνθέσεις.

Στη διάρκεια της χρονιάς θα αναπτυχθούν δημιουργικές μουσικές πρακτικές ανεξαρτήτως μουσικού στυλ. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν στο μάθημα τα δικά τους ακούσματα και επιρροές.

Ξεκλειδώστε τη δημιουργικότητά σας!

 

Το μάθημα είναι ομαδικό, διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί 1 ώρα.

Διδάσκει η Τάνια Γιαννούλη

 


Ξεκλειδώνοντας τη μουσική δημιουργικότητα