Δημήτρης Μουτάφης

Δημήτρης Μουτάφης

Ηλ. μπάσο

O Δημήτρης Μουτάφης γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά.

Ξεκίνησε σπουδές στο κλασικό πιάνο και στα θεωρητικά ,σύντομα όμως το ηλεκτρικό μπάσο θα κερδίσει το ενδιαφέρον του. Σπούδασε ηλεκτρικό μπάσο, κλασικό κοντραμπάσο κλασική και Jazz αρμονία.

Το 2003 τελειώνει τις σπουδές του στη Μουσική Τεχνολογία και παράλληλα με την επαγγελματική του καριέρα ως μουσικός, από το 2003 έως το 2007 εργάζεται στο τηλεοπτικό σταθμό «Star Channel» ως μουσικός επιμελητής.

Στο Παρίσι παρακολουθεί μαθήματα με τον διεθνούς φήμης μπασίστα Dominique Di Piazza και το 2008 Master Class με τον θρύλο του ηλεκτρικού μπάσου Antony Jackson.

Το 2013 παρουσιάζει την ππροσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο ‘FRETFLESH’ .

Έχει συνεργασθεί με αρκετούς ΈΈλληνες καλλιτέχνες σε συναυλίες και ηχογραφήσεις.

Μεταξύ άλλων: Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του κ. Καλκάνη, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μητροπάνο, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο, Κώστα Λειβαδά, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Λάκη Παπαδόπουλο, Βασίλη Σκουλά, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Γιάννη Χαρούλη, Πέμη Ζούνη, Αντριάνα Μπάμπαλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χαΐνηδες, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλη Γερμανό, Γιάννη Σαββιδάκη, Δέσποινα Ολυμπίου, Ησαΐα Ματιάμπα, Λία Βίσση κ.ά.

Παράλληλα παραδίδει μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου και είναι ενεργό μέλος σε σχήματα που εμφανίζονται σε jazz clubs σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.