Νίκος Κουλούρης

Νίκος Κουλούρης

Σαξόφωνο | Jazz σαξόφωνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, ενώ το 1995 τιμήθηκε με το Master of Arts στη φιλοσοφία.

Mετά την επιστροφή του στην Ελλάδα επικεντρώθηκε στις μουσικές του σπουδές: Θεωρία της Μουσικής, Modern-jazz αρμονία, Αυτοσχεδιασμός, Μοντέρνο Σαξόφωνο, Πτυχίο Αρμονίας και Κλασικού Σαξοφώνου, ενώ έχει παρακολουθήσει master-classes με τους Jean-Yves Fourmeau, Jean Marie Londex, Αθανάσιο Ζέρβα, Larry Monroe, Joseph Murphy και πολλούς άλλους. Αποφοίτησε με δίπλωμα σαξοφώνου από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην τάξη του Ευστάθιου Κιοσόγλου.

Έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα και έχει στο ενεργητικό του πολλές παραστάσεις ως σολίστ. Έχει διδάξει σαξόφωνο σε μουσικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα από το 2005.

Το 2011 και αφού συγκέντρωσε όλες αυτές τις εμπειρίες από διάφορους τομείς της μουσικής ερμηνείας, ο Νίκος ξεκίνησε την προσπάθειά του στη μουσική σύνθεση, κυκλοφορώντας το EP "...dare to Dream" μέσω του cd baby.

Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα "νέο" μουσικό είδος. Κάτι οικείο σε κάθε ένα από τα συστατικά του, αλλά νέο στο σύνολό του.

Το 2013 κυκλοφορεί από την FM Records το cd single "Shine on me"!

Τον Οκτώβριο του 2013 ιδρύει την "groove attack big band" και τον Μάιο του 2014 κυκλοφορεί από την Fm Records το "polles fores" 

Τον Ιούνιο του 2016 κυκλοφορεί η προσωπική του διασκευή τού "time after time" της Cindy Loper από την Fm Records και παράλληλα κυκλοφορεί σε βίντεο η ζωντανή ηχογράφηση του κομματιού. 

Το φθινόπωρο του 2017 κυκλοφορούν και πάλι απο την Fm Records δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ: 

"Nikos Koulouris plays Bregovic" και το "Whisper Not"

Απο το καλοκαίρι του 2017 δουλεύει πάνω στο νέο του άλμπουμ, που θα δινει έμφαση στην smooth jazz πλευρά της ερμηνείες του, πάντα χρησιμοποιώντας στοιχεία απο το ερμηνευτικό του οπλοστάσιο... 

 

 

LINKS:

http://koulourismusic.com/

https://www.youtube.com/watch?v=FussTq-7Adc

http://www.facebook.com/NikosKoulourisPage?ref=hl

http://www.cdbaby.com/cd/nikoskoulouris

http://www.myspace.com/saxin4