Δημήτρης Σεβδαλής

Δημήτρης Σεβδαλής

Jazz piano

Ο Δημήτρης Σεβδαλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Άρχισε να ασχολείται με το πιάνο σε ηλικία επτά ετών μελετώντας κλασική μουσική με την Ρένα Ζήζου. Το 1994 εγγράφεται στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και κάνει μαθήματα με τον Τάκη Πατερέλη. Το 1996 σπουδάζει με υποτροφία στο Berklee College of Music, από όπου αποφοίτησε με έπαινο Magna Cum Laude.

Κατά την παραμονή του στη Βοστόνη ασχολήθηκε με την Latin Jazz και την Salsa και εμφανίστηκε σε διάφορα club της Βοστόνης, ενώ συμμετείχε και στο Tito Puente Ensemble του Berklee στο Havana Club. Συγχρόνως έπαιξε με τα groups των Cubana Bob, Martha Moreleon, Apurimac, Manocuba, Group X. Συμμετείχε στο European Jazz Festival εκπροσωπώντας το Ηνωμένο Βασίλειο με τον τρομπετίστα Sean Corby και τον συνθέτη και σαξοφωνίστα Jason Yarde. To 2002 έπαιξε με την Χ. Αλεξίου στο Cine Κεραμεικός. Ακολουθούν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και ηχογράφηση του διπλού CD Κεραμεικός Live. To 2005 κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό CD με τίτλο Habana Vieja – συνεργασία Ελλήνων και Κουβανών μουσικών, γκρουπ με το οποίο συμμετείχε σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και support στη συναυλία του Isaac Delgado. Εμφανίσεις με την Guru Big Band υπό τη διεύθυνση του Τάκη Πατερέλη και νέα συμμετοχή στο European Jazz Festival. Δύο χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με την Ζωή Τηγανούρια και ηχογράφησε για το CD της Libertango. Περιόδευσαν στην Ευρώπη και άνοιξαν μαζί τη συναυλία του James Brown στον Λυκαβηττό.

Από το 2006 και για αρκετά χρόνια εμφανίστηκε με τους "Latin All-stars" παίζοντας με διάσημους μουσικούς (Alfredo De la Fe, Jimmy Bosch, Orlando Wattusi, Spanish Harlem Orchestra κ.ά.) Συνεργάστηκε με το ΥF group υπό τη διεύθυνση του Γ. Φακανά παίζοντας με Dave Weckl, Alex Acuna, Lew Soloff, Anthony Jackson, Eric Marienthal, Birelli Lagrene, Dennis Chambers, Horacio "El Negro" Hernandez κ.ά.
Ο Δημήτρης Σεβδαλής διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.