Έλλη Καΐκη

Έλλη Καΐκη

Junior Music Course | Piano

Μεγάλωσε στη Ρόδο, όπου και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές το 1991 στη Μουσική Σχολή του Δωδεκανησιακού Ομίλου Ρόδου (τάξη Πιάνου Svetlana Stanceva). Το 2007 εισήχθη στο Ωδείον Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2012 με «Πτυχίο Πιάνου» με βαθμό «Άριστα»(τάξη Άρη Γαρουφαλή). 

Είναι κάτοχος των πτυχίων «Ειδικού Αρμονίας» με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί με Διάκριση» (2013, τάξηΠερικλή Κούκου, Ωδείον Αθηνών) και «Αντίστιξης» με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί με Διάκριση» (2015, τάξη Περικλή Κούκου, Ωδείον Αθηνών). 

Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της έχει βραβευτεί, λαμβάνοντας επαίνους εξαιρετικής επίδοσης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τον Ευάγγελο Σαραφιανόκαι τη Λίλια Μπογιατζίεβα και μαθήματα Jazz Πιάνου με τον Παναγιώτη Μπερλή. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με την πιανιστική συνοδεία.

Έχει διδαχτεί σύγχρονο και jazz τραγούδι με τις Αλεξάνδρα Γραμματικογιάννη και Εύη Σιαμαντά και έχει ασχοληθεί ενεργά με τη φωνητική εκτέλεση ως μέλος πολυάριθμων μουσικών σχημάτων, τόσο μέσα από συναυλίες, όσο και ηχογραφήσεις. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με το χορωδιακό τραγούδι, έχοντας αποτελέσει μέλος της Χορωδίας του Ωδείου Αθηνών (δ/νση Ρόζη Μαστροσάββα), της Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Musica» (δ/νση Ρόζη Μαστροσάββα) και του γυναικείου Μουσικού Φωνητικού Συνόλου «Eklipsis» (δ/νση Ματθαίος Λεγάκης).

Έχει εκπαιδευτεί στη διδασκαλία των μουσικοπαιδαγωγικών συστημάτων Junior Music Course (JMC) και Junior StepFundamental Course (JSFC) της YAMAHA που διδάσκονται στοΩδείο Φίλιππος Νάκας.

Είναι απόφοιτος του τμήματος «Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού» του Παντείου Πανεπιστημίου, έχοντας ειδικευθεί και ασχοληθεί με την Πολιτιστική Διαχείριση και τη Μουσειολογία, καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής - Μουσική Παιδαγωγική» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας(MMEdD) με βαθμό «Άριστα με Εξαιρετική Διάκριση».

Σήμερα, προετοιμάζει Δίπλωμα Πιάνου στο Ωδείον Αθηνών(τάξη Μαρίας Ευστρατιάδη), ενώ, παράλληλα, φοιτά στο ΤμήμαΦούγκας της Σχολής Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης τουΩδείου Αθηνών (τάξη Περικλή Κούκου).

Παραδίδει μαθήματα Πιάνου και Θεωρητικών της Μουσικής, ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, διδάσκοντας Πιάνο και Junior Music Course.