Διονύσης Άννινος

Διονύσης Άννινος

Κιθάρα

O ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΝΙΝΟΣ, κιθάρα, γεννήθηκε στον Πειραιά. Άρχισε σπουδές κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας με τον Ευάγγελο Μπουντούνη και συνέχισε στη σχολή κιθάρας του Κώστα Κοτσιώλη στο Ωδείο Αθηνών απ' όπου απεφοίτησε με διάκριση το 1992. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του τιμήθηκε επανειλημμένως με βραβεία και υποτροφίες.
Το 1986 απέσπασε το 1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό κιθάρας του Φεστιβάλ Βόλου.
Έχει παρακολουθήσει ανώτερα σεμινάρια κιθάρας με τους Leo Brower, Neil Smith, Istvan Lendle και Jesús Castrobaldi. Είναι γνωστός από εμφανίσεις του στην Αθήνα και την ελληνική επαρχία και έχει παρουσιάσει έργα Ελλήνων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση.
Στον τομέα της μουσικής δωματίου έχει συνεργασθεί με το Ρουμανικό Κουαρτέτο Εγχόρδων 'Ad Libitum', με το Πολωνικό Κουαρτέτο Εγχόρδων 'Sonoris', με τους διαπρεπείς Σέρβους σολίστ Ljubiša Jovanović και Sandra Belić, με το «Συγκρότημα Στράους» της Βιέννης, καθώς και με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών με το οποίο και εμφανίστηκε το 2013 στο Φεστιβάλ 'Armonie della Sera' της περιφέρειας Μάρκε της Ιταλίας με απ' ευθείας μετάδοση της συναυλίας αυτής από το Radio Vaticana.
Έχει λάβει πολλές φορές μέρος στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης, όπου το 2014 με την Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη ερμήνευσε το κοντσέρτο για κιθάρα σε Λα μείζ. του Μάουρο Τζουλιάνι.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Σωματείου 'Οι Φίλοι της Σαντορίνης'.
Έχει διδάξει στα Δημοτικά Ωδεία Άργους και Ιωαννίνων. Σήμερα διδάσκει κιθάρα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας της Αθήνας και στο Ωδείο Mc George της Ραφήνας.
Ο Διονύσης Άννινος παίζει με ισπανική κιθάρα Manuel Contreras του 1982.