Λίνα Γερονίκου

Λίνα Γερονίκου

Junior Music Course | Αρμόνιο

Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου σπούδασε Πιάνο, Κλασσικό Τραγούδι και Μπαρόκ Μουσική Δωματίου. Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με άριστα παμψηφεί και είναι τελειόφοιτη στο δίπλωμα Σύνθεσης.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο σύστημα Kodaly στην Ελλάδα και την Ουγγαρία, ετήσιο σεμινάριο στο σύστημα Willems και μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια των Δ. Ματθαιοπούλου, Αγ. Σλάβικ, Δ. Σκριμπά κ.α. Έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια σε Lieder, ορατόρια, όπερα και μπαρόκ τραγούδι με τους Rudolf Knoll, Μάτα Κατσούλη, Θεοδώρα Μπάκα, Romina Basso, Carmen Jacobi, κ.ά.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες ως χορωδός ή σολιστ με μουσικά σχήματα της Πάτρας με τα οποία έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο.

Δίδαξε Ανώτερα Θεωρητικά στο Ωδείο Μότσαρτ και υπήρξε μαέστρος της παιδικής χορωδίας του ωδείου. Από το 2004 έως σήμερα διδάσκει στο παράρτημα Πάτρας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας μαθήματα θεωρητικών και τα συστήματα μουσικής προπαιδείας JMC και JXC.

Διευθύνει την τετράφωνη μικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.