Γιάννης Κασέτας

Γιάννης Κασέτας

Jazz Σαξόφωνο

Ο Γιάννης Κασέτας θεωρείται ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους συνθέτες και σαξοφωνίστες στην Ελλαδα. Ήταν παμψηφεί νικητής του Πανελλήνιου διαγωνισμού για το Πανευρωπαϊκό Φεστιβαλ Τζαζ 2009. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Berklee College of Music [Boston U.S.A.] και έχει συνεργαστεί με μουσικούς της παγκόσμιας τζαζ σκηνής. Παράλληλα, είναι ο νεότερος μουσικός στην ελληνική τζαζ σκηνή που έχει στο ενεργητικό του τρεις προσωπικούς δίσκους.

O Γιάννης Κασέτας ξεκίνησε το σαξόφωνο σε ηλικία 11 ετών και παρακολούθησε μαθήματα με τον Δημήτρη Βασιλάκη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Έχει βραβευτεί με δύο υποτροφίες για το Berklee College of Music, στο οποίο και φοίτησε λαμβάνοντας το δίπλωμά του στο σαξόφωνο με έπαινο.

Συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες: Γιώργος Κοντραφούρης, Δημήτρης Βασιλάκης, Γιώργος Φακανάς, Αλέκα Κανελλίδου, Απούριμακ κ.ά.
Συνεργασίες με ξένους καλλιτέχνες: Clarence Penn, Miles Griffith, Ulysses Owens, Jason Yarde κ.ά.
Συνεργασίες ως συνθέτης: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (σύνθεση για το project 'Η δημιουργία του Σύμπαντος'), ενορχήστρωση για την Ελληνοαμερικανική ταινία 'A sea apart'.

Για τον πρώτο δίσκο του γκρουπ Yiannis Kassetas & the Funk Wizards 'Τhe Truth about The Alien Invasion in Egypt', γράφτηκαν:
'O κος Κασέτας είναι εκπληκτικά καλός σαν συνθέτης και σαν σαξοφωνίστας' [ΔΙΦΩΝΟ].
'Το καλύτερο jazz funk άλμπουμ στην Ελληνική Jazz' [ΕΘΝΟΣ]
'Ενέργεια και ωριμότητα που μας θυμίζει τον Freddie Hubbard' [ΤΖΑΖ & Jazz].

Κριτικές για το δεύτερο δίσκο: 'Καλύτερος δίσκος της χρονιάς!'[SONIC]
'Aπλά εξαιρετικός' [ΔΙΦΩΝΟ]

Κριτικές για το δίσκο Kassetas-Spanos group presents:'Jungle Of Illusions' 
'Aυθορμητισμος,εμπνευση' [ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ], 'στους καλυτερους δισκους της χρονιας' [music paper.gr], 'μουσική αδάμαστη που πάνω απ' όλα σε κερδίζει με τη δύναμη της ελευθερίας την οποία κρύβει μέσα της' [ΑΥΓΗ].
 
Ο Γιάννης Κασέτας έχει εμφανιστεί στα περισσότερα τζαζ φεστιβάλ και κλαμπ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο τέταρτος δίσκος του ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες και έχει ηχογραφηθεί στη Νέα Υόρκη με μερικούς από τους καλύτερους νέους μουσικούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής 
[Τatum Greenblatt,Ullysses Owens,Adam Birbaum,Miles Griffith κ.ά.].