Γιώργος Παππάς

Γιώργος Παππάς

Ούτι - Λαύτα

Ο Γιώργος Παππάς αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου το 1999. Ακολούθησε από τα μαθητικά του χρόνια πορεία προς την παραδοσιακή μουσική, σε συνδυασμό με δυτικές σπουδές και έθνικ επιρροές.

Αποφοίτησε επίσης από τη Σχολή Μουσικής Τεχνολογίας του ΟΕΕΚ και παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και Βυζαντινή Μουσική (πτυχίο - Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου).

Το 2013 ξεκινά σύνθεση με το Γιώργο Χατζημιχελάκη. Κατέχει πτυχίο και Α΄βραβείο στο ούτι και στο σάζι από το Εθνικό Ωδείο  με καθηγητή το Νίκο Γράψα καθώς και 2ο πανελλήνιο βραβείο στους μαθητικούς αγώνες του 1999.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ανατολικής μουσικής, τζαζ, πιάνου και μουσικών ομάδων με καθηγητές τους Ross Daly, Νίκο Γράψα, Χρήστο Τσιαμούλη,Mehmet Erenler, Simon Shaheen, Haig Yazidjan, Γιάννη Μαλαφή κ.ά. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λάκης Χαλκιάς, Μάριος Φραγκούλης, Σοφία Παπάζογλου, Κώστας Καράλης, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Haig Yazizdjian, Χρήστος Τζιφάκης, Τάσος Παπαστάμου, Γίωργος Λυκούρας, Νίκος Γράψας, Μανώλης Καρπάθιος, Θοδωρής Μέρμηγκας, Μαρία Αναματέρου, Μάνος Σύριος κ.ά.

Διετέλεσε μέλος της ορχήστρας Παλιντόνου Αρμονίας του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δισκογραφικά έχει συμμετάσχει ως μουσικός και ενορχηστρωτής σε δίσκους καλλιτεχνών όπως οι Τάσος Παπαστάμου, Μανώλης Καρπάθιος, Laura Shannon, Σπύρος Πετρουλάκης, Μιχάλης Γαμπιεράκης, Όθωνας Μπικάκης, Γρηγόρης Νταραβάνογλου κ.ά. Έχει συνθέσει μουσική για 3 παιδικά παραμύθια και 2 θεατρικά έργα καθώς και για ταινίες με θέμα τον υποβρύχιο κόσμο και την ελεύθερη κατάδυση. Εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται ως καθηγητής παραδοσιακών οργάνων όπως ούτι, πολίτικο λαούτο, σάζι, λαούτο και άλλα, σε μουσικά σχολεία, ωδεία και μουσικές σχολές και σαν μουσικός, ενορχηστρωτής και συνθέτης παίζοντας με διάφορα σχήματα και μουσικές ομάδες.