Μαρία Πλουμή

Μαρία Πλουμή

Στεριανό - Νησιώτικο Λαούτο

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Ξεκίνησε μαθήματα στεριανού παραδοσιακού λαούτου σε ηλικία 9 ετών με τον Κωστή Καλαϊτζάκη.

Το 2001 διακρίθηκε με το Α΄ Βραβείο σε πανελλήνιο μαθητικό μουσικό διαγωνισμό.

Το 2003 εισήχθη στο τμήμα«Μουσικών Σπουδών»του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συνεργαστεί με τους Χρόνη Αηδονίδη, Κυριάκο Γκουβέντα, Χρίστο Τσιαμούλη, Καίτη Κουλλιά, Μάριο Παπαδέα, Γιώργο Μακρή, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Θεοδώρα Αθανασίου, Γιώργο Κωτσίνη, Σοφία Λαμπροπούλου, Θοδωρή Μέρμηγκα, Νίκο Οικονομίδη, Λιζέτα Καλημέρη, Αντρέα Τσεκούρα, Marta Sebastyen, Γιώργο Πατεράκη, Αργύρη Μπακιρτζή κ.ά. συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, ηχογραφήσεις κ.ά. Έχει κάνει επίσης μαθήματα κρητικού λαούτο με τον Κάρολο Κουκλάκη, σεμινάριο κρητικού λαούτου με τον Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) στο εργαστήρι«Λαβύρινθος»του Ross Daly και σεμινάριο για την θεωρία του τροπικού μουσικού συστήματος με τον Σωκράτη Σινόπουλο.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με τον Παύλο Μαρόπουλο, μαθήματα εισαγωγής στην υποκριτική με τη Ναταλία Στυλιανού στο στούντιο Θεατρώον του Δ. Οικονόμου και σεμινάριο γιατη σωματική υπόσταση της φωνητικής ερμηνείας με τις Θεοδώρα και Ειρήνη Αθανασίου.

Έχει συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις ως μουσικός και ηθοποιός.

Διδάξε λαούτο στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων από το 2009 ως το 2013.

Από το φθινόπωρο του 2014 είναι μέλος της ομάδας καθηγητών παραδοσιακής μουσικής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Από το 2011 συνεργάζεται σταθερά με τον πιανίστα Γιώργο Πατεράκη, τον Αργύρη Μπακιρτζή και τη Σταυρούλα Παυλίκου στο σχήμα ''String Theory Ensemble'' και από το 2012 με τη Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα) στο ντουέτο«το Χάπι».