Φιλάρετος Αμαραντίδης

Φιλάρετος Αμαραντίδης

rock κιθάρα

Μεγάλωσε σε καλλιτεχνική οικογένεια, πατέρας του είναι ο μεγάλος Έλληνας θεωρητικός Αμάραντος Αμαραντίδης και μητέρα του η ζωγράφος Λεμονία Αμαραντίδου. Σπούδασε κλασικό πιάνο με τους Νίκο Κασιούρα και Έφη θωμαΐδη και κλασικά θεωρητικά από την ηλικία των έξι ετών.

Επίσης σπούδασε ηλεκτρική και κλασική κιθάρα με πολλούς καταξιωμένους καθηγητές όπως: Νίκος Παπατριανταφυλλου, Γιώτης Σαμαράς, Ιωάννης Αναστασάκης, Θοδωρής Ζίρας, Γιάννης Ράπτης και Γιάννης Ηλιοπουλος (πτυχία RGT). Το 2010 κέρδισε την πρώτη υποτροφία για Ηλεκτρική Κιθάρα στο Musicians Institute (M.I) στο Hollywood, Los Angeles όπου και φοίτησε δίπλα σε μουσικούς παγκοσμίου φήμης όπως ο Scott Henderson, Ross Bolton, Carl Verhayen κ.ά.

Το 2006 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και την ίδια χρονιά ξεκίνησε ανώτερα θεωρητικά δίπλα στον Δημήτρη Καραβέλη. Το 2009 απέκτησε το πτυχίο κλασικής αρμονίας με ''Άριστα Παμψηφεί'' στο ωδείο Ορφείο Αθηνών και το 2014 το πτυχίο αντίστιξης με άριστα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει παρακολουθήσει ενορχήστρωση/ενοργάνωση με τους Τάκη Πατερέλη και Δημήτρη Καραβέλη και ηχοληψία με τον Μάνο Κωνσταντινίδη, ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών 'Μουσικής τεχνολογίας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Διδάσκει κιθάρα από την ηλικία των δεκαεννέα ετών, έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών στα ωδεία 'Ηχοροές' και 'Ars Musicalis' και από το 2012 είναι συνεργάτης και καθηγητής στην πρότυπη κιθαριστική σχολή GIG (Guitar Institute of Greece). Έχει μεγάλη εμπειρία από live εμφανίσεις με διάφορα συγκροτήματα και καλλιτέχνες.