Κώστας Θωμαΐδης

Κώστας Θωμαΐδης

Μοντέρνο τραγούδι


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από τα οκτώ του χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη μουσική. Το 1972 στην Αθήνα σπουδάζει φωτογραφία και λίγο αργότερα αφοσιώνεται αποκλειστικά στο τραγούδι. Έχει τραγουδήσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας,της Ευρώπης, στις Η.Π.Α., στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Κύπρο, στην Τουρκία, στη Λ. Αμερική, στην Αίγυπτο κ.α. Έχει συνεργαστεί με το ΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ του Σπ. Ευαγγελάτου καθώς και με το NOUVEAU THEATRE DE BELGIQUE με τον σκηνοθέτη Henri Ronse από το 1982 έως το 1988. Έπαιξε και τραγούδησε στις παραστάσεις: Ο Γέρος της Αλεξάνδρειας” σε ποίηση Κ.Π. Καβάφη και μουσική Θ. Μικρούτσικου (Βρυξέλλες 1982) 'Σονάτα του Σεληνόφωτος” σε ποίηση Γ. Ρίτσου και μουσική Θ.Μικρούτσικου (Βρυξέλλες 1985 - Αθήνα 1990) “Το Πορτρέτο του καλλιτέχνη Σαλτιμπάγκου”(Α' Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 1986) “Σκοτεινό λιμάνι του Πάθους” σε ποίηση Ν.Καββαδία και μουσική Θ.Μικρούτσικου (Γ' Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 1988) “Η Κύρια του Τρένου” σε ποίηση Γ.Σκαρίμπα (Φεστιβάλ Πειραιά 1991) “Ο Γέρος της Αλεξάνδρειας” σε ποίηση Κ.Π.Καβάφη και μουσική Θ.Μικρούτσικου (Οκτώβριος 1996, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου) “Όπου και να ταξιδέψω...”σε ποίηση Γ. Σεφέρη και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου (Μάιος 1998, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Βόλου). Το Φεβρουάριο του 1986 έδωσε συναυλία στο Θέατρο BERLINERENSEMBLE στο Βερολίνο με έργα των Μίκη Θεοδωράκη και Θάνου Μικρούτσικου.Τραγούδησε στο Μέγαρο Μουσικής στις βραδιές: “Καβάφης-Έλιοτ” (μουσική Θ. Μικρούτσικου)“Ποίηση Βροχή και μουσική” (Μ. Θεοδωράκης-Μ. Χατζιδάκις-Θ. Μικρούτσικος), “Κώστας Γιαννίδης”, “Τα τραγούδια της Νύχτας”, “Για φωνή και πιάνο” με τον Θάνο Μικρούτσικο.
Έxει συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύοντας τα έργα: “Κατάσταση Πολιορκίας” και “Ενας Όμηρος”. Πρωταγωνίστησε στο παιδικό θεατρικό έργο της Μαρίας Παπαγιάννη και του Θάνου Μικρούτσικου «Παράξενο δεν είναι;» που ανέβηκε για δυο χρονιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συμμετείχε στην παράσταση του Θεάτρου της Ανοιξης Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΡΕΙΔΩΝ πάνω σε ποίηση Γ.Ρίτσου. Συνεργάζεται επίσης με τους συνθέτες Θοδωρή Οικονόμου και Γιώργο Ανδρέου, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας και με την Εστουδιαντίνα Βόλου. Έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και με την Συμφωνικη του Δήμου Αθηναίων. Έχει γράψει μουσική για παιδικές εκδόσεις και μουσική για το Θέατρο και σαν τραγουδιστής έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές, ενώ παράλληλα είναι παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών. Διδάσκει τραγούδι στο Ωδείο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ».