Έσπερ Μαίρη

Έσπερ Μαίρη

Τραγούδι

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και σπούδασε στο SaintJoseph και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, απ' όπου έλαβε Πτυχίο Μετάφρασης / Διερμηνείας. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Κεντρικό Ωδείο του Κώστα Κλάββα, απ' όπου απέκτησε Πτυχίο Αρμονίας το 1990 και συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο σπουδάζοντας φωνητική με την Άννα Διαμαντοπούλου (1990-1995) αποκτώντας Πτυχίο Σύγχρονου Τραγουδιού.

Έχει τραγουδήσει σε πολλές σκηνές και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες, όπως με τον Γιάννη Σπανό στην «οδό Ονείρων», με τον Νότη Μαυρουδή, τη Σωτηρία Λεονάρδου, τον Σταμάτη Κραουνάκη (εμφανίσεις στο «ZOOM»), τη Martha Moreleon, το λάτιν συγκρότημα Apurimac και το μουσικό σχήμα «Οδοιπόροι». Επίσης, συμμετείχε στους Αγώνες Τραγουδιού της Καλαμάτας και στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Ιθάκης. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε συνεργασία με το Ωδείο Athenaeum, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενώ ξεχωρίζουν οι συναυλίες της «ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Την περίοδο 1993-1999 ήταν η ψυχή του μουσικού σχήματος A CAPPELLA και η οικοδέσποινα του ομώνυμου μικρού, αλλά οικείου χώρου στον Πειραιά, που φιλοξένησε κατά καιρούς μουσικούς και τραγουδιστές του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού.

Οι δισκογραφικές της δραστηριότητες περιλαμβάνουν :

α) το άλμπουμ «ΖΩΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ» σε μουσική Νότη Μαυρουδή και παραγωγή Σταμάτη Κραουνάκη, που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1997 από την FM RECORDS. 

β) Συμμετοχή στο άλμπουμ «Το βαριετέ της τρέλας», σε μουσική Κώστα Μουστάκα το 2002.

Η διδακτική της εμπειρία περιλαμβάνει μαθήματα Ιστορίας της Μουσικής στα σεμινάρια του Δήμου Χαλανδρίου (1990), διδασκαλία στα τμήματα Βρεφονηπιοκόμων του ΙΕΚ Ξυνή (Θεωρία, όργανα, μουσικό παιχνίδι, στοιχεία Μουσικοθεραπείας) κατά τα έτη 1990-1995. Δίδαξε και διδάσκει ακόμα σε διάφορα Ωδεία.