Δημήτρης Κούντουρας

Δημήτρης Κούντουρας

φλάουτο με ράμφος

Ειδικεύεται σε ιστορικά είδη φλάουτου με ράμφος και φλάουτου από το μεσαίωνα μέχρι το Μπαρόκ καθώς και στην ερμηνεία παλαιάς μουσικής. 

Σπούδασε φλάουτο με ράμφος, τραβέρσο και ερμηνεία παλαιάς μουσικής στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής της Ουτρέχτης, στην Ακαδημία του Μιλάνου και στο Ανώτατο Ωδείο της Βιέννης. Παράλληλα σπούδασε μουσική του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Τρόσινγκεν ενώ είναι διδάκτορας ιστορικής μουσικολογίας με μια διατριβή πάνω στις σχέσεις μουσικής και αναγεννησιακού ουμανισμού. Ανάμεσα στους καθηγητές του υπήρξαν οι K. Boeke, H. ter Schegget, W. Hazelzet, M. Gatti, D. Bragetti.

Έχει συνεργαστεί με την Harmony of Nations Baroque Orchestra, United Europe Chamber Orchestra, με την ΚΟΑ, την ΚΟΘ ενώ συνεργάζεται τακτικά με την Καμεράτα Αθηνών. Εμφανίζεται με τον Κ. Ράπτη ως Duo Goliardi και διευθύνει το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio και την ετήσια σειρά «Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο».

Έχει εμφανιστεί στην Sala Verdi του Μιλάνου και στην Pablo Casals Hall του Τόκυο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στα αυστριακά φεστιβάλ Trigonale και Styriarte, στο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Μπάρι, στο Φεστιβάλ Marco Fodella του Μιλάνου, στο Φεστιβάλ J.S. Bach της Ρίγα, στο φεστιβάλ του Μπαχρέιν κ.α. Έχει ηχογραφήσει με το Ex Silentio για τις γερμανικές εταιρείες Talanton και Carpe Diem και σε παραγωγές μπαρόκ όπερας της Καμεράτα/Armonia Atenea για τις DECCA και MDG. Ερευνά ζητήματα ερμηνείας της παλαιάς μουσικής και σχέσεις μουσικής και κειμένου στην Αναγέννηση.