Πέτρος Χατζηγεωργίου

Πέτρος Χατζηγεωργίου

Πιάνο | Jazz πιάνο | Ταχύρυθμο πιάνο

Γεννημένος στην Αθήνα, δείχνει από πολύ μικρός την κλίση του στη Μουσική, παίζοντας αυτοδίδακτα διάφορα όργανα. Καταλήγοντας στο πιάνο, ξεκινά μετά το Λύκειο τις κλασσικές μουσικές σπουδές του κοντά σε επιφανείς καθηγητές ενώ ταυτόχρονα διδάσκεται μοντέρνο πιάνο κοντά στον Μάρκο Αλεξίου.
Tο 1984 εγκαθίσταται στο Παρίσι γιά να συνεχίσει τις σπουδές στην C.I.M. Ecole de Jazz κοντά στον Sammy Abenaïm και διατελεί βοηθός του, ενώ παράλληλα σπουδάζει σύνθεση και ανάλυση με τον José Luis Campana.
Το 1986 ξεκινά μία μεγάλη περίοδο εκμάθησης της Πολωνικής (Liszt, Penderevsky) πιανιστικής Σχολής με το Sammy Abenaïm και την Jacqueline Bourgès-Maunoury στo Conservatoire Nationale του Gennevilliers από όπου αποφοιτά το 1991 με άριστα. Παράλληλα διδάσκει σε δύο Ωδεία DARIUS MILHIAU και ECOLE DE MUSIQUE DU PLATEAU στο Παρίσι και πραγματοποιεί πολλές εμφανίσεις, παίρνοντας πάντα πολύ καλές κριτικές.
Στον ίδιο χώρο συνεχίζει την ανάλυση με την Cécile Gilly και αποφοιτά το 1993 με πρώτο βραβείο για την ανάλυσή του στο 'Πουλί της Φωτιάς' του Igor Stravinsky. Γιά την εργασία αυτή, η Ενωση Συνθετών και Εκδοτών Μουσικής Γαλλίας του απονέμει Ακαδημαϊκό βραβείο.
Το 1993 μετακομίζει μόνιμα στην Ελλάδα και διδάσκει μοντέρνο και κλασσικό πιάνο.
 
Ως συνθέτης, έγραψε τη μουσική για την ταινία “Βίαιο Σύμπαν”, παραγγελία του Κου Σιμόπουλου, διευθυντή του Πλανηταρίου Ευγενιδείου ιδρύματος. Το αποτέλεσμα πήρε εξαιρετικές κριτικές απ’ το σύνολο του Ελληνικού τύπου και μεταγράφεται σε παρτιτούρα για να παιχτεί από κλασσικές ορχήστρες.
Εχει συνθέσει αρκετά έργα για πιάνο solo, 11 εκ των οποίων ηχογράφησε με προοπτική να κυκλοφορήσουν σε cd.
Στον διαγωνισμό της Eurovision 2007 για άτομα με ειδικές ανάγκες, το τραγούδι με το οποίο συμμετείχε απέσπασε το 1ο βραβείο.
Ηχογράφηση μουσικής για documentaire της ΕΤ 1.
Σύνθεση Μουσικής για το Θεατρικό έργο «Ορνιθες» του Αριστοφάνη για παιδιά, το οποίο ανέβηκε με το δημοτικό σχολείο των Θρακομακεδόνων.
Συνέθεσε τη μουσική για το Video Clip της Πολεμικής Αεροπορίας, κατόπιν παραγγελίας του Κλαδάρχη των δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας.
Ως σολίστας έχει δώσει πολλές συναυλίες σε Γαλλία και Ελλάδα, MAISON DU BRESIL, SALLE DE LA TERASSE, Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Γαλλίας, ECOLE ALLEMANDE DE PARIS, Γερμανική Σχολή Παρισίων, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στον Ιανό, στο Λύκειο Ελληνίδων και αλλού.
 
Πραγματοποίησε εμφανίσεις ως πιανίστας μπροστά στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και της Ισλανδικής Δημοκρατίας κ.Grimsson, καλεσμένος του Ισλανδού Πρέσβη στην Ελλάδα. Ανάλογες εμφανίσεις έχει πραγματοποιήσει για τον τέως Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη, τον στρατιωτικό ακόλουθο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, υπουργούς και υφυπουργούς, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις.
Συνιδρυτής του συγκροτήματος “Ατλαντίς”, έπαιξε σε όλες τις μεγάλες μουσικές σκηνές όπως Σταυρός του Νότου, ΑΝ club, στην Αρχιτεκτονική, στο Architecture, στο Ghost house, στο Upstage του Γυάλινου μουσικού θεάτρου, την αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας, στην πλατεία Συντάγματος στα πλαίσια εκδήλωσης για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της μουσικής. Είναι επίσης μόνιμο μέλος του συγκροτήματος ”Jetlag” με συνεχείς εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια.
Έχει συνεργαστεί ως μαέστρος με μουσικούς όπως Βασίλη Σαλέα, Δημήτρη Γούζιο, Βασίλη Λέκκα, Ελένη Πέτα, Θάνο Καλλίρη, Μιχάλη Ρακιντζή, Γιάννη Κούτρα, Κώστα Θωμαΐδη, Μαρία Morris, Σοφία Νοητή.
Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, η Coca Cola σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας του ζήτησαν να προετοιμάσει τρία μαθητικά συγκροτήματα για το κεντρικό stage της εταιρείας στο πάρκο των μεγάλων χορηγών, για να εμφανίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.
Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Νίκο Ξυδάκη, Βασίλη Ρακόπουλο, Δημήτρη Γούζιο και με τους στιχουργούς Βασίλη Γιαννόπουλο, Κώστα Καρτελιά.
Διετέλεσε επίσης συντάκτης στο περιοδικό ”Ηχος” των Tεχνικών Εκδόσεων όπου έκανε δισκοκριτική και συνεντεύξεις.

Διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.