Θεόδωρος Κόρακας

Θεόδωρος Κόρακας

Πιάνο

Ο Θεόδωρος Κόρακας σπούδασε στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών (πτυχίο φούγκας 1993 – τάξη Ιωάννη Μετζελόπουλου και δίπλωμα πιάνου 1994 – τάξη Μαρίνας Μανιτάκη).

Το 1996 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το πτυχίο Μουσικολογίας και Μουσικής Παιδαγωγικής.

Συνέχισε τις σπουδές του στο πιάνο με τον Christoph Lieske (1995-96) στο Winterthur (Ελβετία) και στο Παιδαγωγικό Τμήμα (I.G.P.) του Πανεπιστημίου Mozarteum στο Salzburg (Αυστρία), στην τάξη της Brigitte Engelhard (1996-99) απ’ όπου το 1999 αποφοίτησε με διάκριση.

Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με τους Karlheinz Kämmerling, Γιώργο Χατζηνίκο, Karl Ulrich Schnabel, Βασιλεία Ευσταθιάδου, σεμινάρια συνοδείας τραγουδιού με τον Hartmut Höll, καθώς και σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff στην Ελλάδα και την Αυστρία.

Η διδακτική του παρουσία σε ωδεία ως καθηγητή πιάνου και Παιδαγωγικής πιάνου ξεκινά από το 2001. Μαθητές του έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου και τραγουδιού στην Ελλάδα και την Αυστρία.

Το 2001 διορίζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και διδάσκει μουσική στα Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά, όπου, από το εκπαιδευτικό έτος 2011-12 διατελεί μέλος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου και από το 2012-13 ασκεί καθήκοντα Υποδιευθυντή της σχολικής μονάδας.

Από το εκπαιδευτικό έτος 2013-14 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.