Νεφέλη Λιούτα

Νεφέλη Λιούτα

Βιολί - Παιδική ορχήστρα - Junior strings

Η Νεφέλη Λιούτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989.

Είναι τελειόφοιτος φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνων, κάτοχος πτυχίου βιολιού με Άριστα Παμψηφεί και βραβείο (τάξη Ι. Τζουμάνη, Ιούνιος 2009 Ωδείο Αθηνών) και διπλώματος βιολιού με Άριστα Παμψηφεί και βραβείο (τάξη Ι.Τζουμάνη, Ιούνιος 2011, Ωδείο Φίλιππος Νάκας).

Το 2004 βραβεύτηκε στους Πανελλήνιους Μουσικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας ενώ έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος στα σεμινάρια βιολιού του Bernhard Hartog (καθηγητή βιολιού στο Universitat der Kunste Berlin, πρώτου κοντσερτίνο στην Deutsche Symphonie Orchester Berlin και στην ορχήστρα του Φεστιβάλ Bayreuth), της Ariadne Daskalakis (αποφοίτου της Τζούλιαρντ και του Χάρβαρντ και καθηγήτριας στην Ακαδημία της Κολονίας). Τον Ιούλιο του 2011 συμμετείχε στο φεστιβάλ του Ωδείου Φίλιππος Νάκας “Μουσικό Καλοκαίρι” ως βοηθός της καθηγήτριας του βιολιού κας Νέλλης Οικονομίδου. Από το φθινόπωρο του 2011 διδάσκει κλασικό βιολί.

Συγγράφει και αφηγείται μουσικά παραμύθια για παιδιά ενώ συνεργάζεται με σύνολα της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων ως αφηγήτρια και παρουσιάστρια μουσικών προγραμμάτων σε σχολεία.

Το 2010 έγραψε κατά παραγγελία του τρομπονίστα Κώστα Αυγερινού το παραμύθι “Στο Βυθό της Μπλε Τσιπούρας”, το οποίο και παρουσίασε με το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών της ΚΟΑ στον Παρνασσό, ενώ το 2011 παρουσίασε με την Έφη Αβέρωφ και την Καμεράτα την ιστορία ενός βιολιού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα καλοκαίρια του 2005 και του 2006 απασχολήθηκε εθελοντικά ως μαθητευόμενη στο πολιτιστικό τμήμα της Ελευθεροτυπίας συγγράφοντας ενυπόγραφα άρθρα.

Από τον Οκτώβριο του 2009 γράφει και ηχογραφεί στο σπίτι υπό το ψευδώνυμο “Nefeli Walking Undercover” τα δικά της κομμάτια, τα οποία στηρίζει στους ήχους του βιολιού και τους ήχους που παράγουν τα αντικείμενα ενός δωματίου, όπως οι κατσαρόλες, οι εφημερίδες, το πάτωμα και τα φυσικά όργανα. Έκτοτε δραστηριοποιείται και συναυλιακά είτε ως Nefeli Walking Undercover είτε ως μέλος μπάντας (Leon, Pan Pan κ.α.)

Το καλοκαίρι του 2010 έγραψε 10 από τα κομμάτια της στα Fab Liquid Recording Studios τα οποία κυκλοφορούν διαδικτυακά στο http://nefeliwalkingundercover.bandcamp.com/ υπό τον τίτλο “Τα μολύβια - κομάντος” ενώ τον Δεκέμβριο του 2011 συμμετείχε στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού του Ιδρύματος Ωνάση, απο τους οποίους απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Σύνθεσης και Βραβείο Στίχου.