Εφηλένα Γραμματικάκη

Εφηλένα Γραμματικάκη

Πιάνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πιάνο στο Ωδείο Αθηνών αρχικά στην τάξη της Λ. Βιτσεντζάτου και στη συνέχεια στην τάξη της Μ. Χαιρογιώργου απʼόπου πήρε το δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί.

Με οικονομική αρωγή του Ωδείου Αθηνών καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών σπούδασε για δύο χρόνια στην Βιέννη με τον Καθηγητή M. Krist (καθηγητή πιάνου της Ακαδημίας Βιέννης και Βερολίνου) και στην συνέχεια εισήχθη στο Μεταπτυχιακό τμήμα Πιάνου (Advanced) της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου.

Έδωσε ρεσιτάλ, συμμετείχε σε συναυλίες με σύνολα μουσικής δωματίου και σε ηχογραφήσεις έργων Ελλήνων συνθετών του Τρίτου προγράμματος της ΕΡΤ. Είχε πολυετή συνεργασία με τον αείμνηστο Κ. Τζωρτζινάκη.

Ως παιδαγωγός του Πιάνου έχει διδάξει σε πολλά Ωδεία στην Αθήνα και στον Πειραιά, ανάμεσα σʼ αυτά το Ωδείο Πειραϊκού Συνδέσμου, το Ορφείο Ωδείο και το Ωδείο Αθηνών όπου δίδαξε για περισσότερο από μία εικοσαετία. Από το 2012 διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.
 
Ως συνοδός Πιάνου έχει συνεργαστεί κατʼαρχήν στο Ωδείου του Πειραϊκού Συνδέσμου στην τάξη εγχόρδων της Ισμήνης Κάρτερ, στο Ωδείο Αθηνών,  όπου παράλληλα με την διδασκαλία πιάνου συνόδευσε τις τάξεις του Χ. Φαραντάτου και ακόμη σε πολλές τάξεις γνωστών καθηγητών σε διάφορα Ωδεία, όπως Β. Σκούρα, Γ. Δαραβέλη κ.ά.