Γιώργος Κόλτσιου

Γιώργος Κόλτσιου

Μουσική Παραγωγή & Τεχνολογία | Ηλ. κιθάρα

Μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών κλασικής μουσικής (δίπλωμα κλασικής κιθάρας και φούγκας - Μουσική Σχολή Ρυθμός), φοίτησε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (δίπλωμα jazz κιθάρας – 2008), όπου παρακολούθησε επίσης μαθήματα κιθάρας flamenco. Στη συνέχεια φοίτησε στο Berklee College of Music με υποτροφία (Bachelor of Music in Contemporary Writing and Production - 2010). Δούλεψε στη Βοστόνη και στην Ελλάδα ως κιθαρίστας, τραγουδιστής και DJ και στη Νέα Υόρκη έκανε την πρακτική του στην εταιρεία Heavyocity Media.

To 2011 έκανε το post-production για το άλμπουμ 'The Condition' του Alex Foster και διετέλεσε βοηθός του Jerry Barnes (παραγωγού των Chaka Khan και Roberta Flack) στα Avatar Studios (Νέα Υόρκη).

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ξεκίνησε η συνεργασία του με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου απασχολείται μέχρι σήμερα ως καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας και μουσικής παραγωγής.

Ο Γιώργος Κόλτσιου έχει στο ενεργητικό του πολλές μουσικές παραγωγές. 
Eίναι συνδημιουργός και μουσικός παραγωγός του label Frontyard. Μεταξύ άλλων έχει κάνει τη μίξη ήχου στη "Μάντισσα" της Μαρίνας Σάττι, με την οποία συνεργάζεται σε διάφορες παραγωγές αλλά και ως session μουσικός στο συγκρότημά της Fones. Είναι επίσης παραγωγός στο ορχηστρικό πρότζεκτ Lumiere και παραγωγός και κιθαρίστας της μπάντας Wolfy Funk Project. Το 2017 ανέλαβε το Sound design για τη θεατρική παράσταση "Αυτό το σημείο της Γης".