Γιώργος Τοσικιάν

Γιώργος Τοσικιάν

Κιθάρα

Ο Γιώργος Τοσικιάν γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. Σπούδασε κιθάρα με τον Ιάκωβο Κολανιάν στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2004 παίρνοντας το δίπλωμά του με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί».
 
Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα σε σεμινάρια των καταξιωμένων κιθαριστών Manuel Barrueco, Roland Dyens, Oscar Ghiglia, Ευάγγελου Ασημακόπουλου και Λίζας Ζώη.

Διακρίθηκε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς (Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρας) αποσπώντας πρώτα βραβεία και τιμητική διάκριση από τον Σύλλογο Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας».

Από το 2005 δίνει ρεσιτάλ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ όπως Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρας, Φεστιβάλ Σύμης, Οι νέοι για τους νέους, Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Το 2008 συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Cervantes της Αθήνας συνεργάστηκε με τον βραβευμένο Ισπανό ποιητή Αntonio Gamoneda, ενώ ένα χρόνο αργότερα, έδωσε τα πρώτα του ρεσιτάλ στο Λονδίνο, παίρνοντας μέρος στο Ekon Festival 2009. Το 2012 συμμετείχε στο διαγωνισμό του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ International Renaissance Music Festival στην Αρμενία, αποσπώντας το Πρώτο Βραβείο.

Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος συνεργάτης και μέλος της ορχήστρας του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη.

Από το 2011 συνεργάζεται με τον κιθαριστή-συνθέτη Νότη Μαυρουδή (guitar duo).

Το 2010 κυκλοφόρησε από την εταιρεία MOTIVO η πρώτη του δισκογραφική κατάθεση, με τίτλο ''Guitar Music by Greek Composers.