Νικόλαος Πυλαρινός

Νικόλαος Πυλαρινός

βιολί

Ο Νικόλαος Πυλαρινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Από 6 ετών, άρχισε μαθήματα βιολιού με τον καθηγητή Βλατισλάβ Χαλάψη. Στα χρόνια που ακολούθησαν έδωσε ένα πλήθος συναυλιών τόσο solo, όσο και σε σύνολα μουσικής δωματίου καθώς και σε ορχήστρες.

Σε ηλικία 12 χρονών έκανε εμφάνιση στην ΕΡΤ ερμηνεύοντας κονσέρτο Mozart υπό την διεύθυνση του Αλέξαντρου Χαλάψη ενώ σε ηλικία 15 χρονών έκανε την πρώτη επαγγελματική του ηχογράφηση με τον δίσκο «Ιερός Βράχος» (soundtrack του ομώνυμου Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Μυρτώς Παράσχη, που αναφέρεται στο ιστορικό της Ακροπόλεως των Αθηνών). Συμμετείχε ωστόσο και σε σεμινάρια με διάσημους-καταξιωμένους βιολονίστες όπως ο Sergei Kravchenko, ο Igor Oistrakh και Grigori Zhislin.

Το έτος 2006 εισήχθη βάσει Πανελληνίων εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών πραγματοποιώντας τις σπουδές του στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών.

Το 2007 έλαβε το δίπλωμα σολίστ βιολιού με καθηγητή τον κ. Παντελή Δεσποτίδη, από το ωδείο ‘Νίκος Σκαλκώτας’. Το δίπλωμα το έλαβε με Άριστα Παμψηφεί καθώς και με 1ο Βραβείο.

Το έτος 2008 έδωσε ρεσιτάλ στο συνέδριο Helios 2008 που συνδιοργανώθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, την ESA, την ΝΑSA και Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, για το διαστημικό πρόγραμμα ‘Οδυσσεύς’.

Το 2009 έδωσε ρεσιτάλ στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο ειδικά δημιουργημένο για την ημερίδα ‘Χορός και Αφηγηματικότητα’ δρώμενο, ’Απομεσήμερο και ακόμα εδώ’. Την ημερίδα οργάνωσε το ίδρυμα ‘Αλέξανδρος Ωνάσης’ στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων: η Deborah Jowitt, o Peter Brooks, η Efva Lilja και η Anna Sanchez-Golberg.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών με πτυχίο Λίαν Καλώς.

Έχει διδάξει μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και στο Εθνικό Ωδείo. Ασχολείται με την ζωγραφική και την σκηνογραφία έχοντας ήδη παρουσιάσει μέρος των έργων του σε εκθέσεις καθώς και εντός του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει ολοκληρώσει την συγγραφή του πρώτου του θεατρικού έργου με τίτλο ‘Εργάτης Μέθυσος’.

Συνεχίζει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.