Μυρσίνη Χριστοδουλοπούλου

Μυρσίνη Χριστοδουλοπούλου

Βιολί

Γεννήθηκε το 1986 στην Πάτρα και ξεκίνησε μαθήματα Βιολιού σε ηλικία 7 ετών με την καθηγήτρια Όλγα Μίλκοβα, στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών .

Το 2009 απέκτησε Δίπλωμα Βιολιού με Άριστα Παμψηφεί και Δεύτερο Βραβείο, με την ίδια καθηγήτρια και στο ίδιο ωδείο.

Συμμετείχε από το 2000 έως και το 2012 στη μαθητική Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών δίνοντας συναυλίες τόσο στην Πάτρα , όσο και σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδος. Ως μέλος της ορχήστρας είχε την τύχη να δεχθεί τη διδασκαλία και να συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους, όπως τον Αλέξανδρο Μυράτ, τον Ιωάννη Μαυρίδη, τον Saulius Sondeckis, τον F. Gaureanu.

To 2004συνέπραξε με την Ορχήστρα Πατρών ως σολίστας στον κύκλο Νέων Σολίστ, υπό τη διεύθυνση του Saulius Sondeckis (concerto J. S. Bach a minor για βιολί και ορχήστρα).

Έχει συμμετάσχει σεΠανελλήνιο διαγωνισμό βιολιού της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων (Χ.Ο.Ν.) , απ’ όπου απέσπασε Β’ Πανελλήνιο Βραβείο το 2006, καθώς και σε διαγωνισμό για την Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης 2007 .

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού διεθνώς αναγνωρισμένων μουσικών όπως S. Kravtchenko , Z. Bron .

Συνεργάστηκε με τη Μαντολινάτα Πατρών δίνοντας διάφορες συναυλίες αφιερωμένες τόσο σε Έλληνες συνθέτες όσο και σε μουσικό ρεπερτόριο από ελληνικό και ξένο κινηματογράφο υπό τη διεύθυνση του Ν.Δημογιάννη (2006-2009).

Υπήρξε μέλος του σχήματος Trio Λαλούμ (πιάνο τρίο κλασικής μουσικής) με το οποίο συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες στην Πάτρα (2009-2011).

Συμμετείχε σε συναυλία με την Ορχήστρα Πατρών ως έκτακτο μέλος, υπό τη διεύθυνση του Δ. Μποτίνη (2011).

Εργάστηκε στη Μουσική Σχολή Βραχναιϊκων ως δασκάλα βιολιού (2009-2010) καθώς και στο Πατραϊκό Ωδείο (2011- 2012) και στη Ναύπακτο στη Μουσική Σχολή Ναυπάκτου Κατερίνας Παπαδημητρίου-Κορκοντζέλου (2011-2012 ).

Εργάζεται στην Πάτρα στο Ωδείο Σωτηροπούλου ως δασκάλα βιολιού από το 2009, στο Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης Παπαδημητρίου-Κορκοντζέλου στο Αγρίνιο από το 2012, στο Σύγχρονο Ωδείο Πατρών και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από το 2013.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.