Θεοδοσία Παπαδοπούλου

Θεοδοσία Παπαδοπούλου

φλάουτο

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Ξεκίνησετις μουσικές της σπουδές στο Σ.Ω.Θ. σεηλικια 6 ετών. Από το 1992 παρακολούθησε μαθήματα φλάουτου στην τάξη του V. Belomajov και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2005 με δίπλωμα (άριστα παμψηφεί και βραβείο εξαιρετικής ερμηνείας). Επίσης είναι απόφοιτος του τμήματος μαθηματικών του Α.Π.Θ (2009) και κάτοχος πτυχίου αρμονίας (2008). Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων συμμετείχε σε πολλές συναυλίες(σεσύνολα ή ωςσολίστ ) και διαγωνισμούς.  Συγκεκριμένα το 1998 συμμετείχε στον πανελλήνιο μαθητικό μουσικό αγώνα και κέρδισε το πρώτο βραβείο.Το 2003 απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό φλάουτου στο Βόλο και το 2004 το τρίτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου που διοργανώνει η Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Έχει δώσει ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπωςΘεσσαλονίκη, Βόλο, Δράμα, Καβάλα, Νάουσα, Ιωάννινα και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο εξωτερικό (Λουξεμβούργο, Ισπανία) με την ορχήστρα του Α. Π.Θ., της οποίας ήταν πρώτο φλάουτο την περίοδο 2004-2007.

Συγχρόνως έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και master classes με τουςV.Belomajov, G . Spassov, I. Matuz, W. Boustany, R. Aitken, S. Calls.

Το 2005 και ύστερα από επιτυχή ακρόαση συμμετείχε σε συναυλία με την Κ. Ο. Θ. και από το 2006 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων της Θεσσαλονίκης.

Απότο 2008 συνεργάζεται με την Συμφωνική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης ως δεύτερο φλάουτο.

Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις μεταξύ των οποίων στο δίσκο 'ΟμήρουΟδύσσεια' της Σαβίνας Γιαννάτου πουκυκλοφόρησε από τη Lyra σε μουσική του Νεκτάριου Καραντζή και στο μουσικό παραμύθι του Θοδωρή Παπαϊωάννου ' Ο πειρατής σιντό ρεντορεσί' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Fagotto.

Τα τελευταία έξι χρόνια διδάσκει σε διάφορα ωδεία, όπως Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης, Πολυγύρου, Κ. Ματσίγκος,Φ. Νάκας και στα μουσικά σχολεία Δράμας και Βέροιας με πλήθος εμφανίσεων των τάξεών της σε συναυλίες. Κατά τα έτη 2007 και 2008 δίδαξε ως καθηγήτρια φλάουτου σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα.