Δήμητρα Πίτσου

Δήμητρα Πίτσου

Υποχρεωτικά θεωρητικά | Ανώτερα θεωρητικά | Μορφολογία - Οργανογνωσία - Ιστορία της Μουσικής

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στο Αχαϊκό Ωδείο της Πάτρας, πιάνο με την soloist Έφη Καββαδία Ζέρβα και Ανώτερα Θεωρητικά με τον Μο Σταύρο Σολωμό. Ακολούθησαν σπουδές στο Κεντρικό Ωδείο Αθήνας στα Ανώτερα θεωρητικά με τον συνθέτη Κώστα Κλάβα και πιάνο με τον soloist Reima Rhaias.

Είναι κάτοχος των πτυχίων Πιάνου, Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και συνθέτη του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας κ. Γεράσιμο Βουτσινά.

Παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων πάνω σε μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα όπως σύστημα Orff και διεύθυνση χορωδίας και το 1995 στο Κέτσκεμετ της Ουγγαρίας συμμετείχε στο μουσικοπαιδαγωγικό σεμινάριο Kodaly, στο Kodaly institute of Music όπου συμμετείχε και σε ειδικευμένο εργαστήριο για την Διεύθυνση Χορωδίας (conducting) με καθηγητή τον maestro και καθηγητή του ιδρύματος Peter Erdey .

Είναι μέλος της Πολυφωνικής χορωδίας Πάτρας από το 1993 και έχει διατελέσει ως διευθύντρια τμήματος και μαέστρος σε παιδικό τμήμα του οργανισμού από το 1995-1999.

Έχει βραβευθεί από τους μουσικοσυνθέτες Μουζάκη, Γ.Σπανό και Γ.Κατσαρό για παιδικά τραγούδια που συνέθεσε κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ παιδικού τραγουδιού (1996-2003) στην Πάτρα στα πλαίσια του ¨καρναβαλιού των μικρών¨.

Έχει γράψει μουσική για παιδικά μιούζικαλ όπως επίσης και φωνητική μουσική για γυναικεία χορωδία.

Το 2003 έγραψε την μουσική για την αρχαία τραγωδία ¨Αντιγόνη¨ παράσταση που διοργανώθηκε από το ΔΗ.ΘΕ. Άμφισας που περιόδευσε στην Ελλάδα και έδωσε παραστάσεις και στην Αθήνα.

Toν Ιούνιο του 2011 παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας ¨Η θυσία της Ιφιγένειας¨ σε μουσική και ενορχήστρωση της ίδιας, σε συνεργασία με την προπαιδική χορωδία της Πολυφωνικής, σε κείμενα του Φίλιππου Μανδηλαρά, με επιτυχία.

Διατέλεσε διευθύντρια και μαέστρος στο γυναικείο φωνητικό σύνολο Εμμέλεια της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας από ιδρύσεως του (2003-2010) με πλήθος εμφανίσεων και καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διδάσκει μουσική στην δημόσια εκπαίδευση από το 1999.