Εύη Γιαμοπούλου

Εύη Γιαμοπούλου

Πιάνο

Η Εύη Γιαμοπούλου σπούδασε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με την Ε. Γαλάνη και τον Α. Αλεξίου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό τμήμα του Trinity College of Music του Λονδίνου στην τάξη πιάνου του Philip Fowke λαμβάνοντας τρεις υποτροφίες από το ομώνυμο κολέγιο (Haynes, T.C.M., Kathleen Creed). Από εκεί απέσπασε το Postgraduate Piano Diploma, το Postgraduate Advanced Piano Diploma και το Master in Performance Studies. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Λονδίνο καθηγητές της υπήρξαν οι: Martino Tirimo, John Bingham, Dominique Merle, Alexander Ardakov κ.α. Μελέτησε επίσης με τον Bernard Ringeissen στα πλαίσια της καλοκαιρινής ακαδημίας του Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας.

Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου στο Λονδίνο ενώ το Νοέμβριο του 2000 η ισπανική πρεσβεία της απένειμε βραβείο για την καλύτερη εκτέλεση έργου για πιάνο σύγχρονου ισπανού συνθέτη, στο διαγωνισμό John Longmire στα πλαίσια του φεστιβάλ «Ιberia».

Έχει εμφανιστεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού (Δημήτρια, Φεστιβάλ Δελφών, Regent Hall Summer Festival στο Λονδίνο κ.α). Παράλληλα έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου σε σημαντικές αίθουσες της Ελλάδας ανάμεσα στις οποίες το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση καθώς και σε άλλες χώρες (Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία κ.α.) σε χώρους όπως το St Martin-in-the-Fields, Regent Hall, Steinway Hall κ.α. Ως σολίστ έχει συμπράξει με σημαντικά μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με συμφωνικές ορχήστρες μεταξύ των οποίων είναι η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. υπό τη διεύθυνση του Trevor Jones, η Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Christopher Warren-Green, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπο τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με την οποία ερμήνευσε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το Κοντσέρτο Αρ. 3 για πιάνο και κρουστά του Κ. Κυδωνιάτη στο Μουσείο Μπενάκη.

Δίδαξε πιάνο και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, πιάνο στο Μουσικό Τμήμα του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Αθηνών και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Εργάστηκε στο Tμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα.