Δέσποινα Σωτηροπούλου

Δέσποινα Σωτηροπούλου

Robbie - Teddy

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από την αρχή των θεωρητικών της σπουδών μαθήτευσε κοντά στον Χάρη Κουρή και τον Μιχάλη Ροζάκη και κοντά στον Δημήτρη Δραγατάκη και τον Μίλτο Λογιάδη στα πρώτα της βήματα στη σύνθεση. Παράλληλα ξεκίνησε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Ελευσίνας με την Έλλη Λάσκου Κωνσταντοπούλου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της παίρνοντας δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί, Α' Βραβείο, διάκριση (1989) και δίπλωμα σύνθεσης από το Εθνικό Ωδείο με άριστα παμψηφεί (1996).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικής και ερμηνείας πιάνου με τους Βίνια Τσόπελα, Έλενα Μουζάλα, Άρη Γαφουφαλή και Δόμνα Ευνουχίδου. Την περίοδο 1992-1994 φοίτησε στην τάξη Master Class Πιάνου του καθηγητή του Κρατικού Ωδείου της Μόσχας, Igor Taraszanski στο Εθνικό Ωδείο.
'Εργα της έχουν παιχτεί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στον Παρνασσό και σε άλλες αίθουσες στο πλαίσιο της παρουσίασης νέων καλλιτεχνών. Το 1998 συνεργάστηκε με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μετά από παραγγελία του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ελευσίνας για τη σύνθεση του ορχηστρικού χοροδράματος 'Θριάσιο' στα πλαίσια των εκδηλώσεων 'Αισχύλεια 1998'.
Την περίοδο 2001-2003 ήταν εξωτερική συνεργάτις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την καταγραφή δημοτικών τραγουδιών της Μακεδονίας.
Μετά την επιτυχή συμμετοχή της στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2001, παρακολούθησε σεμινάρια μουσικοκινητικής, παιδαγωγικής, γενικής ψυχοπαιδαγωγικής, καθώς και σεμινάρια που αφορούν στη διδασκαλία των νέων βιβλίων μουσικής του ΥΠΕΠΘ για όλες τις τάξεις του δημοτικού. Παρακολούθησε επίσης τα σεμινάρια των μουσικοπαιδαγωγικών συστημάτων προσχολικής ηλικίας Teddy και Robbie στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, με το οποίο συνεργάζεται από το 2011.
Ως καθηγήτρια πιάνου, ανώτερων θεωρητικών και χορωδίας έχει συνεργαστεί με διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές.