Κορίνα Καλλιγά

Κορίνα Καλλιγά

Πιάνο | Αρμόνιο | Tαχύρυθμα ενηλίκων| Junior Music Course | Junior strings

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, πιάνο (τάξη Μ. Μαυρίκου) και ανώτερα θεωρητικά (Πτυχίο Αρμονίας, Πτυχίο Αντίστιξης).

Παρακολούθησε διάφορα μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια, σύστημα ORFF, σύστημα KODALY, διεύθυνση χορωδίας, σολφέζ και μεθοδολογία μουσικής διδασκαλίας, στην Ελλάδα και στο Ινστιτούτο Kodaly στο Κέτσκεμετ Ουγγαρίας.

Εκπαιδεύτηκε στα συστήματα της YAMAHA που σχετίζονται με το πιάνο, το αρμόνιο και τη μουσική προπαιδεία, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Είναι κάτοχος των: Yamaha Piano Grade 5, Yamaha Electone Grade 5, Foundamentals Grade 5 και Certificate of Yamaha Grade Examiner.

Εργάστηκε στο Εθνικό Ωδείο και από το 1990 ως σήμερα, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Διδάσκει πιάνο, αρμόνιο και από το 1995 ως σήμερα, τα συστήματα της Yamaha: Junior Music Course και Junior Extention Course. Το Φεβρουάριο του 2015 μαθήτριά της αποτέλεσε μέλος της διμελούς ελληνικής αντιπροσωπίας, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο European Junior Original Concert της Yamaha Music Foundation, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, για πρώτη φορά.

Από το 2007 επιμελείται, διευθύνει και διδάσκει το σύστημα μουσικής προπαιδείας εγχόρδων Junior Strings.