Ελένη Σολωμού

Ελένη Σολωμού

Πιάνο

Η Λένα Σολωμού γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στον Πειραιά.
Σε ηλικία τεσσάρων χρόνων ξεκίνησε μαθήματα πιάνου. Πήρε δίπλωμα πιάνου με 'Άριστα Παμψηφεί' και διάκριση από το Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου με καθηγητή τον Αθανάσιο Γεωργακόπουλο. Σπούδασε επίσης με τους Κ. Κυδωνιάτη, Γ. Μάνεση, Θ. Μοίρα και παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα, master classes και σεμινάρια με την Eleni Traganas, τη Δανάη Καρά, το ζεύγος Ganev και τον Leon Fleisher. Μελέτησε ανώτερα θεωρητικά με το Δημήτρη Μηνακάκη στο Ωδείο Athenaeum.

Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα Ελλήνων συνθετών όπως Μηνά Ι. Αλεξιάδη, Θανάση Δρίτσα, Δημήτρη Μηνακάκη, Στρατή Μηνακάκη, Δημήτρη Συκιά, Γιώργου Χατζημιχελάκη κ.ά. Έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.

Διδάσκει από την ηλικία των δεκατριών χρόνων, όταν φοιτούσε στην Ανωτέρα τάξη του πιάνου και σε ωδεία από το 1988 (Πειραϊκός Σύνδεσμος, Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, Δημοτικό Ωδείο Αγίου Δημητρίου, Εθνικό Ωδείο Ν. Φαλήρου κ.ά.). Στο παράρτημα Πειραιά του Ωδείου Φίλιππος Νάκας διδάσκει από το 1998.