Χρυσή  Παρθενιάδη - Φλώρου

Χρυσή Παρθενιάδη - Φλώρου

Πιάνο

ΧΡΥΣΗ ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΗ-ΦΛΩΡΟΥ

Η Χρυσή Παρθενιάδη-Φλώρου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στα Ωδεία Αθηνών και Ελληνικό με καθηγητές τον Δ. Μαρή και την Ε. Γεωργιάδη αντίστοιχα.

Μετά το δίπλωμα της (με άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο) μετεκπαιδεύτηκε στην Ανώτατη Κρατική Σχολή Μουσικής στο Μόναχο στην τάξη της Rosl Schmid και αργότερα μελέτησε κοντά στην διακεκριμένη παιδαγωγό Alice Paskus.

 Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στο ραδιόφωνο και έχει συμπράξει σαν σολίστ με την ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Επίσης έχει δώσει ρεσιτάλ σαν 'ντούο' με την πιανίστα Καίτη Τρούλλη.

Σαν τακτική καθηγήτρια δίδαξε στο Εθνικό Ωδείο από το 1973 έως το 1992 και στο Ωδείο Φ. Νάκας από το 1990 όπου συνεχίζει και σαν υπεύθυνη του τμήματος πιάνου του Ωδείου στην Κηφισιά.

Στο παιδαγωγικό της έργο ανήκει και το βιβλίο 'Ξεκινώντας Καλλιτέχνης' που απέσπασε ευμενέστατες κριτικές εδώ και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, εκτιμώντας την εξαιρετική σημασία της μουσικής παιδείας στα παιδιά, πρωτοστάτησε σαν αντιπρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων Ωδείου Αθηνών στην διοργάνωση εκπαιδευτικών συναυλιών σε σχολεία, που είχαν ευμενέστατες κριτικές και κυρίως την ενθουσιώδη αποδοχή των παιδιών.

Είναι αντιπρόεδρος στον σύλλογo ΕΡΤΑ-Ελλάς (Ευρωπαϊκή Ένωση καθηγητών πιάνου).