Ευστάθιος  Κιοσόγλου

Ευστάθιος Κιοσόγλου

Έφορος σπουδών ξύλινων πνευστών / Κλαρινέτο / Σαξόφωνο / Συμφωνική Μπάντα Νέων / Μουσική Δωματίου

Σπούδασε κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών με τον Χ. Φαραντάτο και διεύθυνση ορχήστρας με τον αρχιμουσικό Λευτέρη Χαλκιαδάκη και συνέχισε στο Παρίσι στην Εcole Normale de Musique. Σήμερα είναι κορυφαίος κλαρινετίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ενώ από το 1983 έως το 1992 διετέλεσε κορυφαίος κλαρινετίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου Σύμμολπα και μέλος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με όλες τις μεγάλες ελληνικές ορχήστρες, παρουσιάζοντας πολλές πρώτες εκτελέσεις έργων. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ κορυφαίοι Έλληνες συνθέτες τού έχουν αφιερώσει έργα τους για κλαρινέτο.

Ως υπεύθυνος της Σχολής Ξύλινων Πνευστών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας έχει δημιουργήσει πολλά σύνολα (κουαρτέτα σαξοφώνων, κουιντέτα ξύλινων πνευστών) και είναι ο εμπνευστής και διευθυντής της Συμφωνικής Μπάντας Νέων Φίλιππος Νάκας. Στην πολύχρονη θητεία του στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό μουσικών που έχουν αποσπάσει επανειλημμένα βραβεία ή επαίνους σε διαγωνισμούς και σημαντικό αριθμό υποτροφιών (ΙΚΥ, Α. Τριάντη, Yamaha Music Foundation), ενώ πολλοί μαθητές του κατέχουν σήμερα καίριες θέσεις στις συμφωνικές ορχήστρες της χώρας μας και λαμπρύνουν τη μουσική ζωή του τόπου μας.