Ευθύμιος Γεννάτος

Ευθύμιος Γεννάτος

Πιάνο

 
 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1977. Αποφοίτησε από το Ωδείο Φ. Νάκας Αθηνών με Δίπλωμα Πιάνου (Άριστα παμψηφεί - τάξη Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου) και με πτυχίο Φούγκας (Άριστα παμψηφεί - Ιωσήφ Παπαδάτος).

Συνέχισε τις μεταδιπλωματικές του σπουδές με καθηγητή τον Valery Sagaidachny στο Ωδείο Φ. Νάκας (2000-2003). Φοιτά στην σχολή σύνθεσης με καθηγητή τον Ιωσήφ Παπαδάτο.

Έχει μελετήσει με υποτροφία, Αισθητική της Μουσικής στη θερινή Ακαδημία R. Canneti στη Λισσαβόνα με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καράμπελα-Σγούρδα, ενώ έχει μαθητεύσει σε Master classes και ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου δίπλα στους Andre Marchand στη Στουτγάρδη, Γιώργο Χατζηνίκο, Γιάννη Βακαρέλλη, Δημήτρη Τουφεξή, και Βίνια Τσόπελα.

Το 2000 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με έπαινο οίκοθεν σε διαγωνισμό πιάνου του Ιδρύματος, όντας ο νεότερος βραβευθείς του εν λόγω διαγωνισμού-χρονιάς, ενώ το 2002 απέσπασε την δεύτερη θέση στο διαγωνισμό υποτροφιών πιάνου της YAMAHA MUSIC FOUNDATION OF EUROPE.

Συνεργάστηκε επίσης ως μεταφραστής στο υπό έκδοση βιβλίο του Αμερικανού συνθέτη Walter Piston 'HARMONY' έκδοση Νικολαίδης.

Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου στο Φεστιβάλ Σύμης, στο Μουσείο της Πόλης Αθηνών (Βούρου-Ευταξία), στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο La Verne στην Αθήνα, στον κύκλο συναυλιών 'Οι νέοι για τους νέους' του Ωδείου Φ. Νάκας, ενώ έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών υπό την διεύθυνση του μαέστρου Saulious Sondeckis στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από το 2000 είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Φ. Νάκας Πατρών, ενώ από το 2003 είναι μέλος της European Piano Teachers Association.