Ναντέζντα Σαραντίδου

Ναντέζντα Σαραντίδου

Βιολί - Βιόλα |Ορχήστρα Εγχόρδων | Μουσική δωματίου

Γεννήθηκε στην πόλη Κεμέροβο της Ρωσίας. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές σε ηλικία 8 ετών. Το 1969 πήρε το δίπλωμα βιολιού, ενώ παράλληλα ξεκίνησε μαθήματα στη βιόλα. Ολοκλήρωσε τη μουσική της εκπαίδευση με σπουδές στην Κρατική Μουσική Ακαδημία στην πόλη Alma-Ata με τους καθηγητές E. Libertshuk και J. Fudemann. To 1978 πήρε το Δίπλωμα στη βιόλα.

Από το 1969 δίδαξε βιολί, βιόλα και μουσική δωματίου σε Ωδεία και Μουσικά Κολέγια στο Καζαχστάν, στη Γεωργία και στη Ρωσία. Οι μαθητές της πήραν βραβεία σε διάφορους κρατικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Παράλληλα με την παιδαγωγική της δραστηριότητα συμμετείχε σε Συμφωνικές Ορχήστρες, Ορχήστρες Δωματίου και διάφορα μουσικά σύνολα.

Από το 1993 είναι μόνιμα εγκατεστημένη στην Ελλάδα, όπου συνεργάστηκε με διάφορες ορχήστρες (Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας, κ.λ.π.). Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν εκπαιδεύτρια των εγχόρδων στη Συμφωνική Ορχήστρα Μαθητών Νομαρχίας Αθηνών. Από το 1995 είναι καθηγήτρια βιολιού, βιόλας και μουσικής δωματίου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Πολλοί μαθητές της έχουν αποσπάσει βραβεία σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς.