Ρόζα Μισδραχή

Ρόζα Μισδραχή

Πιάνο

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Τελείωσε τις σπουδές της στην Αθήνα. Έλαβε δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί με καθηγητή τον Max Hallecker το 1993 και πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης με τους Κωνσταντίνο Νόνη και Χρ. Ζερπίνο, καθώς και φούγκας με καθηγητή τον Χρήστο Δελληδήμο.
 
Παρακολούθησε στη Θεσ/κη μαθήματα πιάνου στο θερινό τμήμα της Ακαδημίας Mozarteum στο Salzburg με τον Bernard Ringeisen, καθώς και σεμινάρια με διάφορους καθηγητές στην Ελλάδα. Παρακολούθησε μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια με την Fides Shoner. Επίσης συμμετείχε επί σειρά ετών ως ενεργό μέλος στα σεμινάρια πιάνου και μουσικοπαιδαγωγικής των Martino Tirimo, Paul Badura - Skoda, Γιώργου Χατζηνίκου, N. Petrof κ.ά.

Συνέπραξε με την Ορχήστρα Ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ στο ραδιόφωνο καθώς και στην τηλεόραση (ΕΡΤ3) και με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ για ηχογραφήσεις έργων Ελλήνων συνθετών.

Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Εργάζεται από το 1993 σαν καθηγήτρια πιάνου σε διάφορα ωδεία και από το 1997 στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας της Θεσσαλονίκης. Επίσης συνεργάστηκε με ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.