Νέλλη  Γαλάνη

Νέλλη Γαλάνη

Πιάνο

ΝΕΛΛΗ ΓΑΛΑΝΗ

Γεννήθηκε το 1960 στον Πύργο Ηλείας.

Άρχισε τις σπουδές πιάνου στο Ωδείο του Πύργου 'Μουσικός Σύλλογος Ορφεύς', όπου και δίδαξε μικρούς μαθητές στα πλαίσια του Πρακτικού διδασκαλείου, για πέντε συνεχόμενα χρόνια, όπου έλαβε βαθμό Άριστα με διάκριση.

 

Το 1984 πήρε πτυχίο από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και το 1989 Δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα από το Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο Αθηνών.

Παράλληλα έκανε σπουδές Αρμονίας και Στοιχεία Αντίστιξης καθώς και Παιδαγωγικά και Μεθοδολογία του πιάνου.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής της κατάρτισης, παρακολούθησε σεμινάρια διακεκριμένων ξένων και Ελλήνων σολίστ, όπως επίσης Εργαστήρι Εκτέλεσης Σύγχρονης Μουσικής και ''Master Class' στη Μουσική Ακαδημία 'Mozarteum' στο Salzburg. Επίσης υπήρξε, επί τριετία, μέλος δύο χορωδιών (Πολιτιστική εταιρία Πύργου και Φωνητικό Σύνολο Πρότυπου Πειραματικού Ωδείου).

Η Νέλλη Γαλάνη στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδευτικής της διαδρομής εφαρμόζει ένα πολυπτυχές πρόγραμμα σπουδών, που πέρα από την διδασκαλία απαιτούμενης τεχνικής και ύλης, έχει ως άξονα την ανάπτυξη της προσωπικότητας του μαθητή. Έτσι, οργανώνει δραστηριότητες για την τάξη του πιάνου όπως συνεργασία με μικρά σύνολα ορχήστρας (Μουσική Δωματίου), σε συνεργασία με άλλους καθηγητές, ενημερώσεις και καθοδηγήσεις γονέων και διοργάνωση μαθητικών παραστάσεων, στοχεύοντας στην ενίσχυση της μουσικότητας. Παράλληλα υποστηρίζει το πρόγραμμα διδασκαλίας με ενημερωτικά μουσικά αφιερώματα και επισκέψεις σε χώρους τέχνης, που καλλιεργούν την προσωπικότητα των μαθητών.

Παράλληλα φοιτά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα 'Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό'.

Κατά την περίοδο 1984-1995 δίδαξε ως τακτική καθηγήτρια στα ωδεία:

Πρότυπο Πειραματικό Ωδελιο, και Σύγχρονη Ωδή.

Από το έτος 1994 έως σήμερα διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.