Λήδα Ζουρνατζή

Λήδα Ζουρνατζή

Πιάνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, απ´ όπου πήρε το δίπλωμά της το 1994 με άριστα παμψηφεί και βραβείο (τάξη Π. Ευστρατιάδη). Συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη Ακαδημία της Κολωνίας με υποτροφία του Ιδρύματος “Α. Ωνάσης”. Το 2000 πήρε το δίπλωμα σολίστ από την τάξη της καθηγήτριας R. Gediga με άριστα, και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με το Konzertexamen στη συνοδεία Lied το 2002, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε εντατικά με το ρεπερτόριο για τέσσερα χέρια υπό την καθοδήγηση της πιανίστριας Roglit Ishay.

Η Λήδα Ζουρνατζή έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου γνωστών σολίστ και παιδαγωγών, όπως των Jorg Demus, Bernd Glemser, P.L. Aimard και Mitsuko Uchida. Έχει τιμηθεί με βραβεία σε διαγωνισμούς και έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρα στη γερμανική τηλεόραση (WDR). Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και ως πιανιστικό ντουέττο (duo con moto) σε διάφορες ευρωπαικές πόλεις. Έχει λάβει μέρος σε αρκετά μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως αυτά της Σύρου, της Πεντέλης και της Σύμης, ενώ έχει έντονη δραστηριότητα ως συνοδός Lied.

Παράλληλα διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην οργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Καμεράτα.