Δημήτρης Σταματελάτος

Δημήτρης Σταματελάτος

Πιάνο

Ο Δημήτρης Σταματελάτος πήρε Δίπλωμα Πιάνου το 2004 από το Ωδείο Φ. Νάκας Αθηνών με καθηγητή τον Αναστάσιο Πάππα με Άριστα παμψηφεί και Ά Βραβείο. Κατόπιν έγινε δεκτός στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής του Λονδίνου όπου και φοίτησε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στη τάξη του καθηγητή Gordon Fergus-Thompson. Το 2006 αποφοίτησε από το R.C.M. παίρνοντας τα εξής πτυχία: PgDip in Performance και MMus ( Master in Music).

Ο Δημήτρης Σταματελάτος έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο Λονδίνο. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την γερμανική ορχήστρα νέων Necuarsuem υπό την διεύθυνση του Jochen Hennings στο κοντσέρτο για πιάνο του W.A.Mozart Κ537 στην Πάτρα τον Μάρτιο του 2002 και με την Ορχήστρα Πατρών υπό την διεύθυνση του Saulius Sondeckis στο κοντσέρτο για πιάνο του W.A.Mozzart Κ414 στην Πάτρα τον Απρίλιο του 2003. Επίσης τον ίδιο χρόνο έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Πατρών στον κύκλο 'Ημέρες Σύγχρονης Μουσικής', ενώ το 2007 έλαβε μέρος στον κύκλο 'Μουσικός Μάϊος' της Φιλαρμονικής Εταιρίας-Ωδείο Πατρών.

To 2004 πήρε Α' Βραβείο 'Εκτός Συναγωνισμού' στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Χ.Ο.Ν. To 2006 πήρε Β’ βραβείο στον Διαγωνισμό Contemporary Piano Competition στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής και συμμετείχε σε Lunchtime Concert Series στο Λονδίνο, όπως St. M. Abbots και St. Sepoulcre Without Newgate.

Ο Δημήτρης Σταματελάτος έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια πιάνου των: Νέλη Σεμιτέκολλο, Δημήτρη Τουφεξή, Βίνια Τσόπελα, Αναστασίου Πάππας, Gordon Fergus-Tompson, A. Ball, V. Krainev, M. Oude, καθώς και στο Harmos Project-Foundation Albeniz (ένα πρόγραμμα προβολής μουσικών βιντεοσκοπήσεων στο διαδίκτυο) στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου.

Το 2004 σχημάτισε πιανιστικό ντουέτο (Piano Duo) με την επίσης σπουδάστρια του Βασιλικού Κολεγίου Καλλιόπη Εμμανουήλ. Ως ντούο έχουν αποσπάσει τα εξής βραβεία σε Διεθνείς Διαγωνισμούς: Α' Βραβείο στον 11o Διαγωνισμό Concorso Internazionale Di Musica 'Pietro Argento' στην Ιταλία τον Μάιο του 2008, Β' Βραβείο στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό 'Associazione Culturale Fryderyk Chopin' στη Ρώμη τον Απρίλιο του 2008, Β’ Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Ibla Grand Prize στην Σικελία τον Ιούλιο του 2008 αποσπώντας Rachmaninoff Special Mention και Γ' Βραβείο στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 2007.

Τον Φεβρουάριο του 2011 συνέπραξαν με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Tον Ιούνιο του 2010 εμφανίστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του Francesco La Vecchia, ενώ τον Φεβρουάριο του 2010 ηχογράφησαν ζωντανά για το τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το κοντσέρτο για δύο πιάνα του W. A. Mozart K365. Τον Νοέμβριο του 2007 συνεργάστηκαν με την Ορχήστρα Πατρών υπό την διέυθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη και τον Ιανουάριο του 2007 με την Συμφονιέτα Αθηνών υπό την διεύθυνση του Γεωργίου Αραβίδη στην αίθουσα «Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός», ερμηνεύοντας το κοντσερτίνο για δύο πιάνα Triptychon του Χρίστου Παπαγεωργίου. Επίσης έχουν ηχογραφήσει επανειλημμένα για την Ιταλική Ραδιοτηλεόραση.

Απο το Δεκέμβριο του 2010, κυκλοφορούν τα βιβλία τους: Best Classical- pieces for piano και Best Opera- pieces for piano από τις εκδόσεις Φίλιππος Νάκας.