Μαρία Τασσοπούλου

Μαρία Τασσοπούλου

πιάνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, (τάξη Ντόρας Μπακοπούλου) από όπου απεφοίτησε με Δίπλωμα σολίστ με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Διάκριση παμψηφεί και χρηματικό Έπαθλο Εξαιρετικής Επίδοσης.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε σεμινάρια με τους Paul-Badura Skoda, Peter Frankle, Sontraud Speidel, Αρη Γαρουφαλή, Διονύση Μαλλούχο, Ευάγγελο Σαραφιανό, Δημήτρη Τουφεξή κ.α. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές της στο πλευρό της καθηγήτριας R. Gediga, στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας. Έχει φοιτήσει με ολική υποτροφία στο Trinity College of Music του Λονδίνου (τάξη καθηγητού Philip Fowke) παρακολουθώντας τους μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών Postgraduate Advanced Diploma in Piano Performance και Master of Piano Performance και της απενεμήθησαν οι αντίστοιχοι τίτλοι με Διάκριση (Distinction). Έχει επίσης μελετήσει στο Λονδίνο με τους Martino Tirimo και Υonty Solomon.

Η Μαρία είχε επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβάλ Pianists of the world 2003 στο St. Martin’s-in-the Fields του Λονδίνου. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και έχει εμφανιστεί ως σολίστ στην Αγγλία, Γερμανία, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, καθώς επίσης και στην Ελληνική Κρατική Τηλεόραση. Ακόμα, έχει εμφανιστεί ως σολίστ ή μέλος συνόλου Μουσικής Δωματίου σε πολλά ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Συνεργάζεται με τον βιολονίστα Δημήτρη Παπαγιαννάκη και τον βιολιστή Στάμο Σέμση με τους οποίους έχουν εμφανιστεί σε αίθουσες των Αθηνών καθώς και στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος, αλλά και σε καταξιωμένα φεστιβάλ κλασσικής μουσικής.

Η Μαρία Τασσοπούλου είναι καθηγήτρια πιάνου στο ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ και καθηγήτρια μουσικής στο Α' Αρσάκειο Τοσίτσειο Γυμνάσιο & Λύκειο. Επίσης, είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.