Μιχάλης  Ραμός

Μιχάλης Ραμός

Φλάουτο

Ο Μιχάλης Ραμός γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μελέτησε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών με την Ροζίνα Χριστοπούλου και τον Urs Rόttiman, από την τάξη του οποίου πήρε το δίπλωμά του το 1994 με Άριστα παμψηφεί και διάκριση. Το 1996 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με την Katy Gainham στο Guildhall School of Music στο Λονδίνο.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή σεμινάρια με τον Peter-Lukas Graf στην Ιταλία και στο Mozarteum του Salzburg, συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε συναυλίες παρουσίασης σύγχρονων τεχνικών στο φλάουτο. Τον Μάρτιο του 1996 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ της Οργάνωσης “Μουσικά Νιάτα” στη Λιέγη, στα πλαίσια συναυλιών με το έργο “Sequenza” του L. Berio.

Υπήρξε πρώτο φλάουτο στη Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιώς. Έχει συνεργαστεί επίσης με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Ορxήστρα των Φίλων της Μουσικής Καμεράτα, την Αθηναϊκή Φιλαρμονία και σήμερα συμμετέχει στις συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Μαθητική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, την Ορχήστρα Αλεξανδρείας και την Πανεπιστημιακή Καμεράτα του Ε.Μ.Π. και έχει δώσει συναυλίες στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια, την Κύπρο, την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Διδάσκει φλάουτο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.