Παύλος Σπυρόπουλος

Παύλος Σπυρόπουλος

Υποχρεωτικά θεωρητικά | αρμονία

Γεννημένος στην Αθήνα το 1984, ξεκίνησε σπουδές στο πιάνο το 1989 και στο τσέλο το 1995 (Ωδείο Τρικάλων “Τασία Κασιώλα”). Απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2008, άριστα), είναι επίσης αριστούχος πτυχιούχος ανωτέρων θεωρητικών στην τάξη της Μαρκέλλας Τσούβα (Αρμονία 2000, Αντίστιξη 2002, Φυγή 2004) και πιάνου (2005, τάξη: Μ. Τσούβα). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ανώτερων θεωρητικών, πιάνου, οθωμανικής μουσικής, παραδοσιακών κρουστών, σύνθεσης και ενορχήστρωσης τροπικής μουσικής.

Έχοντας μαθητεύσει στο κοντραμπάσο με τον Χαράλαμπο Χειμαριό (Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης), είναι μέλος μουσικών σχημάτων που δημιουργούν ορμώμενα κυρίως από λαϊκές μουσικές παραδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, παίζει κοντραμπάσο στα σχήματα “Baildsa” (βαλκανικά), “Caja Secreta” (nuevo flamenco) και “Magnanimus Trio”, ενώ έχει συνεργαστεί με το σχήμα “Λαβύρινθος” και τον Ross Daly. Παράλληλα συνεργάζεται με διάφορους μουσικούς και σχήματα παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

Υπήρξε μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας ”Μουσικό Πολύτροπο” επί συναπτά έτη, συμμετέχοντας στις παραστάσεις “Εαρινά” (2003), “Χριστουγεννιάτικα” (2003), “To Γιοφύρι της Άρτας” (2004) και “Μια κόρη ρόδα μάζευε” (2007). Έχει επίσης διατελέσει μέλος της ”Χορωδίας Τρικάλων”, της χορωδίας του Α.Π.Θ. “Γιάννης Μάντακας”, της συμφωνικής ορχήστρας του Α.Π.Θ, της ομάδας σύγχρονης μουσικής “Νήγμα” και του ρεμπέτικου σχήματος “Χαρμάν”.

Από το 2004 διδάσκει ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Τρικάλων “Τασία Κασιώλα” και από το 2010 στο ωδείο “Φίλιππος Νάκας” στη Θεσσαλονίκη.