Διονύσιος Ρούσσος

Διονύσιος Ρούσσος

Σαξόφωνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε σαξόφωνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Θ. Κερκέζο, από όπου πήρε δίπλωμα με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο Παμψηφεί. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα τελειοποίησης με το J.M.Londeix.

Το 1999 πήρε το Βραβείο Μουσικής Δωματίου του Ωδείου Αθηνών, και βραβείο από τον διαγωνισμό της Ε.Ρ.Τ. για νέους σολίστες. Το 2006 στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό σαξοφώνου απέσπασε το πρώτο βραβείο, ενώ πρώτο βραβείο απέσπασε επίσης και στον πρώτο διεθνή διαγωνισμό που διοργανώθηκε στην Λαμία, παρουσία διεθνών προσωπικοτήτων.

Έχει συνεργαστεί με όλες τις Ελληνικές ορχήστρες , ενώ ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την: Louisiana simphonietta, (Η.Π.Α) ,Quan Xi symphony orchestra, Harbin symphony orchestra, (Κίνα), την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Αθήνας, και την συμφωνική ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ορχήστρας Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά, με την οποία έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες, σε σημαντικές αίθουσες σε όλη την Ελλάδα, στην Ιταλία,(Ρώμη, Νάπολη, Φλωρεντία, Σαρδηνία, Αβελλίνο ), στην Γαλλία, (Παρίσι), στην Ρωσία, (Αγ. Πετρούπολη ) και στην Ουκρανία, (Κίεβο).

Είναι μέλος του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας, (αποτελείται από Έλληνες και Αμερικανούς σολίστες σαξοφώνου), με το οποίο έχει δώσει σειρές συναυλιών σε Ελλάδα και Η.Π.Α. Με το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας έχει επίσης ηχογραφήσει στις Η.Π.Α , σειρά έργων , σημαντικών Ελλήνων και Αμερικανών συνθετών. Τον Απρίλιο του 2011 έχει με το εν λόγω κουαρτέτο, προγραμματισμένο κύκλο συναυλιών στις Η.Π.Α (Σικάγο, Βοστώνη, Μιζούρι, Νέα Υόρκη).

Έχει παραδώσει μαθήματα τελειοποίησης, στο Quan Xi University of Arts, (Κίνα), στο University of Central Missouri και στο Columbia University of Missouri, (Η.Π.Α).

Από το 2008 είναι καθηγητής σαξοφώνου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.