Βιργινία Αμαριωτάκη

Βιργινία Αμαριωτάκη

Κιθάρα

 
Η Βιργινία Αμαριωτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο Ηράκλειο είχε την ευκαιρία να μαθητεύσει σε αρκετά σεμινάρια που συχνά πραγματοποιεί ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος, υπεύθυνος του τμήματος κιθάρας στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης, ο οποίος πολύ γρήγορα διέκρινε τα προσόντα της στο όργανο και την έφεσή της στη μουσική.

Μετά την επιτυχία της στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και την εγκατάστασή της στην πρωτεύουσα, η Βιργινία Αμαριωτάκη συνέχισε πλέον αλλά και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο, παίρνοντας το Δίπλωμά της το 2007 με Άριστα παμψηφεί .

Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει τις σημαντικότερες μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, ρεσιτάλ, διαγωνισμούς κλπ.) καθώς και master-classes διακεκριμένων καλλιτεχνών όπως των Roland Dyens, David Russell, Vladimir Mikulka, Jerry Willard και Richardo Gallen εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της και το μουσικό της αισθητήριο.

Η ακατάπαυστη εργασία της και η συνεχής ανανέωση γνώσεων και εμπειριών, δικαιώθηκαν όταν τον Απρίλιο του 2008 η Αμαριωτάκη κατέκτησε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας στην Πάτρα.

Η Βιργινία έχει ηχογραφήσει για την ελληνική τηλεόραση κι έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από ρεσιτάλ στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδος (Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο κ.ά) καθώς και σε τρεις απ’ τις σημαντικότερες πόλεις της Σερβίας.

Το 2010 συνεργάστηκε με τον Άρη Γαρουφαλή σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ με έργα Albeniz στο 19ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2011 συνέπραξε ως σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών.

Τον Φεβρουάριο του 2012 ξεχωρίζει η συνύπαρξή της επί σκηνής με την διακεκριμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου.

Τέλος, μετά την αποφοίτησή της από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα με τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες, σήμερα διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.