Λία Βίσση

Λία Βίσση

Μοντέρνο τραγούδι

Γεννήθηκε στη Λάρνακα Κύπρου. 'Αρχισε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των πέντε ετών στο Εθνικό Ωδείο της πόλης της. Το 1973 συνέχισε τις σπουδές της στην κλασική μουσική στην Αθήνα (Εθνικό Ωδείο), απ' όπου πήρε το δίπλωμα πιάνου. Στη συνέχεια άρχισε να διδάσκει πιάνο και συνεχίζει μέχρι σήμερα.
 
Παράλληλα συμμετείχε σε δισκογραφικές παραγωγές με φωνητικό σύνολο και η φωνή της συνοδεύει την πλειονότητα των Ελλήνων τραγουδιστών μέχρι το 1990 και ακούγεται σε πετυχημένα διαφημιστικά σποτ της τηλεόρασης. Το 1985 εκπροσωπεί την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision. Έτσι ξεκινάει η καριέρα της στο τραγούδι. Το 1989 κυκλοφορεί ο πρώτος της δίσκος. Από τότε παρουσιάζει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα όχι μόνο σαν τραγουδίστρια, αλλά και σαν συνθέτις και παραγωγός των τραγουδιών της. Με δραστηριοποίηση στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης, έχει γράψει μουσική για τηλεοπτικές σειρές και shows, καθώς και για θεατρικές παραστάσεις. Συνεργάστηκε με το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας και συμμετείχε σε μια κινηματογραφική ταινία για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού και την τελευταία δεκαπενταετία διδάσκει σύχρονο τραγούδι. Συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ των ετών 1988 και 1996 δημιούργησε διάφορους πετυχημένους χώρους διασκέδασης στην Αθήνα.